Chyba podle něj byla, že při výjezdu ze zatáčky dal příliš brzy plný plyn. „Normálně by se nic nestalo, ale jak byl asfalt rozpálený, víc klouzal. Zadní kolo šlo do smyku, ale postupně. Až mě to najednou vystřelilo nahoru. Soustředil jsem se jen na to, jak se zatnout a sbalit. To se povedlo a nic jsem si nezlomil. Jen jsem měl vyražený dech, jak jsem dopadl na trať. Odplazil jsem se a chvíli jen ležel a snažil se nadechnout," popsal Ježek, který ve dvoudenních testech skončil devátý mezi 27 jezdci.

Do mistrovství světa supersportů, které se jezdí jak o součást seriálu superbiků, se vrací po pětileté přestávce jako člen týmu Go Eleven. Jezdit bude na Kawasaki. Třináctidílný šampionát začne o víkendu právě na Phillip Islandu. „Jsem rád, že se má o víkendu ochladit na dvacet stupňů, takže to už nebude sahara," řekl Ježek. V roce 2011 bodoval ve třech závodech a obsadil 23. místo.

V pátek jsou na programu volné tréninky. V sobotu se odjede kvalifikace, v neděli potom hlavní závod. „Ten pád mě mrzí a dobře vím, že to bude chvíli bolet. Naštěstí jsem ale bez větších zranění," dodal.