Jihomoravské derby hostí od osmi hodin večer hala Vysokého učení technického v Brně Pod Palackého vrchem. „Proti Hattricku jsem osobně vždy víc motivovaný. Týmy jsou propojené, spousta kluků tam hrálo nebo studovalo. Známe se velmi dobře," říká znojemský útočník Jiří Salava.

Brňané však před sokem ve výborné formě neskládají zbraně. V posledním klání sice padli s Ústím nad Labem 4:8, i přesto předvádějí zatím slušné výkony. V tabulce Hattricku patří čtvrtá pozice jen čtyři body za Znojmem. „Obavy ze soupeře nemáme. V týmu se sezonou panuje spokojenost, i když je stále na čem pracovat. Čekáme velmi těžký duel, znojemský styl nám však vyhovuje a těšíme se," vyhlíží brněnský forvard Marek Fuchs.

Jeho tým v neděli s Ústím vyhořel kvůli soupeřově zatažené a těsné obraně. „Hrálo se nám blbě. Ústí vyčkávalo a my se trápili. Znojmo naopak praktikuje běhavý florbal, což je pro nás příjemnější. Očekávám kvalitní zápas," přemítá dvaadvacetiletý hráč, jenž do Hattricku přišel v létě ze superligových Buldoků.

Znojemští florbalisté se s Ústím utkali o den dřív v sobotu a na rozdíl od svého pátečního soka v tabulce druhé Severočechy vyřídili na pohled lehce 7:1. „Zdání však klame. Výsledek úplně neodpovídá dění na hřišti. Nepřeceňujeme ho, dva góly jsme dali do prázdné branky," odmítá Salava srovnání.

Oba týmy z popředí tabulky se netají postupovými ambicemi. Superliga se totiž letos rozšiřuje a z první ligy do ní postoupí oba finalisté i tým ze třetího místa. „V klubu se o cíli v podobě postupu mluví od začátku sezony. Hned, když jsem přestupoval, mi to vedení sdělilo. Jdeme si za tím a letos máme velkou šanci," potvrzuje Fuchs, jemuž s 25 body patří v produktivitě soutěže desáté místo.

Vedle ligových bojů hráče nyní zaměstnává i světový šampionát v Rize. S očima nalepenýma na obrazovce ho však nehltají. „Zápasy sledujeme, ale zvlášť to nehrotíme. Všiml jsem si však, že většina týmů hraje stejný obranný styl, o jaký se snažíme i my," podotýká Salava.

Florbalové derby

FBŠ HUMMEL HATTRICK BRNO

Tabulka: 4. místo, 30 bodů (10 výher, 5 proher, skóre 90:72)

Nejproduktivnější hráči:

Zdeněk Habr 30 bodů (21 gólů + 9 asistencí, 3. místo v 1. lize)

Roman Houbal 28 (10 + 18)

Marek Fuchs 25 (14 + 11)

TJ ZNOJMO LAUFEN CZ

Tabulka: 1. místo, 34 bodů (12 výher, 3 prohry, skóre 103:64)

Nejproduktivnější hráči:

Tomáš Kucharič 28 (15 + 13)

Jiří Salava 18 (13 + 5)

Jan Novák 18 (12 + 6)