VYBERTE SI REGION

JMP Brno testuje právníka z Ukrajiny

Brno - Na trénincích extraligových volejbalistů JMP Brno se kromě techniky možná bude pilovat také ruština. V hledáčku klubu se totiž ocitl ukrajinský volejbalista Dimitro Nadopta.

22.8.2008
SDÍLEJ:

Marek Vlk smečuje.Foto: DENÍK/Ondřej Surý

„Dimo je hráčem širší ukrajinské reprezentace. Dělal kapitána všech mládežnických národních týmů a hraje na postu přihrávajícího smečaře. Dříve působil v Kyjevě. Prý tam mluví víc rusky než ukrajinsky,“ usmívá se manažer brněnských volejbalistů Martin Gerža.

Posila trénuje s mužstvem od pondělí. Zda se stane jeho pevnou součástí, bude jasno po víkendu. „Máme ho na testech a definitivně se rozhodneme po turnaji v Bučovicích,“ popsal Gerža následující vývoj.

Kouči JMP Jaroslavu Vlkovi se pětadvacetiletý přihrávající smečař prozatím zamlouvá. „V minulosti už jsem trénoval několik Ukrajinců a on jen potvrzuje jejich kvality. Svou zarputilostí a bojovností umí strhnout tým. Dimo je dobře technicky vybavený, jen ještě potřebuje dohnat tréninkové manko,“ shrnul trenér silnější i slabší stránky ukrajinského reprezentanta.

Ten kromě volejbalu vyniká i na akademické půdě. Během čtyř let totiž vystudoval v Kyjevě právnickou univerzitu. „Práva jsou určitě těžší než vrcholový volejbal,“ ušklíbl se 193 cm vysoký hráč. Pokud se na bučovickém turnaji ukáže v dobrém světle, brněnský klub bude ochotný vykoupit jej z kyjevského působiště.

„Ukrajinská federace sice chrání své kluby a dle jejich předpisů budeme muset zaplatit deset tisíc euro jako výchovné, ale myslím, že se dohodneme i po finanční stránce,“ doufá manažer Gerža. Ukrajinský volejbalista by se mohl stát druhou brněnskou posilou pro nadcházející ročník extraligy. JMP už dříve získalo do svých řad libero Petera Dohnal z Havířova.

Pryč z kádru loňského čtvrtfinalisty extraligy naopak zamířili libero Jan Václavík a smečař Martin Klapal. Podle Gerži se do začátku soutěže v Brně nejspíše žádna další posila neobjeví. „Startovní kádr pro nový ročník je už pravděpodobně uzavřený, ale přestupní termín končí až v půlce ledna. Takže uvidíme, zda ještě někdo přijde,“ dodal Gerža.

Autor: Tomáš Svoboda

22.8.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies