Právě on je jednou z nových tváří v brněnském týmu. Další nováčci jsou křídelník Boris Aspridis, pravá spojka Radek Mráz a pivot z Ivančic Michal Molent. „Tlačila nás bota hlavně na křídle a spojce. Jsem rád, že na tyto pozice přišli kvalitní hráči," pochvaluje si trenér nové akvizice.

Nadějně se zatím jeví i mladí hráči, kteří budou sbírat extraligové zkušenosti. „V dobrém světle se v přípravě ukázali zejména odchovanec Juliánova Adam Stein a náš Daniel Burget," popisuje manažerka klubu Gabriela Topinková dravé mládí.

Házenkářská extraliga letos pozměnila kabát. Vedle nového loga je jiný i hrací systém. Místo nadstavby čeká prvních osm celků po dvoukolové základní části play off na tři vítězná utkání. „Bude méně prostoru na chyby, tím pádem to bude i víc psychicky náročné," prohlašuje házenkářský lodivod.

Titkov, bývalý skvělý hráč a v minulé sezoně trenér extraligového nováčka ze Zlína přinesl do přípravy nové prvky. "Novinka pro hráče je třeba zařazení úpolových cvičení," vysvětluje Topinková. Hráči změnu na lavičce také vítají. „Cvičení jsou zábavná a pestrá. Mám rád, když jdu na trénink a nevím co čekat," pochvaluje si kapitán a ikona týmu Michal Dostalík.

Statný kouč býval jako hráč pověstný precizní tvrdou obranou. „Podobný styl chce i po nás," povídá Boris Aspridis, který přišel, stejně jako kouč, ze Zlína. „Hráči mají z minulých let něco naučeného. Do tréninku však zařazuju i něco svého. Jinak se snažím podřídit tomu, co zde mám k dispozici," podotýká rodák z Krasnodaru. „Vedle obrany se hodně zaměřujeme i na sílu a rychlost," dodává Dostalík.

Zlepšení obranné hry si všímá i brankářská jednička Jiří Bavlnka. „Mám takový pocit, že je to daleko lepší než v minulých letech," říká brněnská opora. „Zda to není jen můj pocit, se ukáže," naráží na první extraligové duely v sobotu v Lovosicích a jedenáctého září v Brně proti Frýdku – Místku.