Brňané v sobotu zakončili premiérovou sezonu mezi domácí elitou prohrou 76:91. „Ani jsme se na utkání nijak extra nepřipravovali, jeli jsme tam hlavně s tím, abychom se za náš výsledek nemuseli stydět, a to se nám povedlo," liboval si autor dvanácti bodů Michal Semerád.

Brňané sice neunikli z posledního místa v tabulce, ale na nováčka si připsali solidních jedenáct výher. „Ostudu jsme neudělali. Většina lidí nám předpovídala třeba tři výhry," podotkl trenér.

Jeho svěřenci porazili například silné celky Děčína či Pardubic, vyhráli poločas proti Nymburku, ale dvakrát podlehli předposlednímu Jindřichovu Hradci či třikrát devátému USK Praha. „Pomohl nám v tomto příchod Američanů, kteří si žádný tlak nepřipouštějí. Do příští sezony musíme zlepšit výkony v zápasech, které potřebujeme vyhrávat," prohlásil Srb.

Nejlepší pasáž sezony odehráli Brňané v období na přelomu roku, kdy zaznamenali sedm výher v jedenácti utkáních. „Jenže se začalo mluvit o play off, to byla chyba. A soupeři se na nás začali dobře připravovat," hledal příčiny následného zhoršení výsledků Paunovič.

Od Vánoc už byli v týmu i „malej a velkej", tedy Američané Deremy Geiger a Anthony McClain. „Dostat se přes něj do vnitřního prostoru jde jen velmi těžko. Minulý zápas jsme se tam báli vůbec vlézt," ocenil sílu 213 centimetrů vysokého pivota prostějovský kouč Zbyněk Choleva.

Nováček letošního ročníku se díky zrušení baráže může v klidu připravit na novou sezonu. Kádr chce víc stabilizovat. „Letos jsme ho kvůli zraněním skládali třikrát nanovo. Budu rád za dva až tři zkušené hráče, nejlépe domácí," sdělil Paunovič.

I statisticky excelující Američané totiž některé týmové role nezvládli. „Vyznávají jinou filozofii, pořád chtějí dávat koše. Pak to někdy vypadalo, že nebráníme," dodal kouč.

týmoví lídři

• Nejlepší střelec: Deremy Geiger – průměr 19 bodů na zápas
• Střelba za tři body: Deremy Geiger – 43,5 % (60 z 138 střel)
• Nejlepší nahrávač: Deremy Gei-ger – 3,8 asistence na zápas
• Nejvíc doskoků: Anthony 
McClain – průměr 10,2 na zápas
•Nejvytíženější hráč: Roman Zachrla – 1188 minut