program tanga1. kolo (pátek, 20.00): Tango Brno – Sparta Praha
2. kolo (6. října, 20.00): Helas Brno – Tango Brno
3. kolo (9. října, 20.00): Tango Brno – Slavia Praha
4. kolo (17. října, 20.00): Chrudim – Tango Brno
5. kolo (24. října, 20.00): Tango Brno – Likop Třinec

program helasu1. kolo (pátek, 20.00): Kladno – Helas Brno
2. kolo (6. října, 20.00): Helas Brno – Tango Brno
3. kolo (10. října, 20.30): Benago – Helas Brno
4. kolo (17. října, 19.30): Helas Brno – Olympik Mělník
5. kolo (24. října, 20.30): Hradec Králové – Helas Brno

Ligový vicemistr z roku 2013 v létě řešil ekonomické zajištění klubu a z ambicí na útok na titul nakonec musí slevit. „Zatím jsme si konkrétní cíl nedali, z mého pohledu je pro nás hlavní úkol skončit do šestého místa, abychom se vyhnuli silným Chrudimi a Teplicím," zmiňuje brankář Tanga Václav Kubíček.

Jeho tým v létě přišel o kanonýra Michala Seidlera, dalšího českého reprezentanta Michala Kovácse a všechny brazilské futsalisty. „Vepředu to teď bude na Míšovi Belejovi, větší zodpovědnost na sebe musí vzít i Radim Záruba," říká Kubíček. „Pevně věřím, že nebudeme hrát v lize podřadnou roli," dodává prezident klubu Jiří Štěrba.

Přetrvávající nejistota se ale odrazila i v přípravě na novou sezonu. Zlom nastal až po příchodu trenéra Vlastimila Bartoška, který nahradil Mariana Berkyho. „Začali jsme jako poslední a moc tréninků jsme nestihli," mrzí Kubíčka.

První prověrku představuje pro Tango páteční domácí duel s pražskou Spartou od osmi hodin večer v hale ve Vodově ulici, příští pondělí už hráče čeká derby s Helasem. Jeho kapitán David Cupák sice označil svůj tým za favorita klání, ale Havel zůstává opatrnější. „Davida všichni známe, tým hecuje. V Tangu jsou pořád kluci, kteří hráli sedm let ligu a odehráli toho daleko víc než naši hráči," upozorňuje futsalista, který oblékal dresy obou klubů.

V létě dokonce lanařil z Tanga zpět i svého bratra Jana. „Trenér o něj měl zájem, ale když jsme se dozvěděli, kolik za něj Tango chce, bylo to pro Helas nereálné," prozrazuje bývalý reprezentant.

Svěřenci kouče Jana Loupa po návratu do nejvyšší soutěže zatím vždy vypadli ve čtvrtfinále a dvakrát skončili šestí. Letos mají chuť na elitní čtyřku. „Máme spoustu mladých kluků, na druhou stranu jsou zase o rok zkušenější. Co se týče mě, já chci do semifinále na sto procent," hlásí Havel před startem na Kladně.