Světový šampionát zažil dosud pouze v bikrosu, který jezdil před přechodem k dráhové cyklistice. „Nějaká zdravá nervozita na mě asi trochu padne, uvidíme, kdy dolehne. Na Světovém poháru v Mexiku jsem byl už dva dny před startem nervózní. Teď se cítím pořád v pohodě," culil se ještě včera.

Kelemen zasáhne vedle týmového sprintu i do sprintu jednotlivců, v němž je aktuální mistr republiky, a keirinu. „V něm chci být v nejlepší dvanáctce a ve sprintu se uvidí podle kvalifikace na dvě stě metrů. Cítím se dobře, docela mi jedou nohy, takže je to v pohodě," usmíval se.

K dráhové cyklistice přešel teprve před rokem a čtvrt, už tak v něm představitelé brněnské Dukly vidí budoucnost českého sprintu. „Jsem překvapený, že jsem se za tak krátkou dobu posunul. Doufám, že to půjde pořád dál, i když nevím, jestli takovou rychlostí jako dosud," přemítal rodák z Brnířova na Domažlicku.

Sedminásobný mistr republiky v mládežnických bikrosových kategoriích si přesun na dráhu užívá. „Přešel jsem za pět dvanáct. V bikrosu všechno nefungovalo, cesta na olympiádu mi v něm přišla nereálná," líčil dráhař, který v Londýně skončil desátý ve sprintu.

„Olympiáda byla super zážitek a zkušenost," zavzpomínal jezdec, jehož motivují hry v Rio de Janeiru v roce 2016.

Na dráze stále sbírá zkušenosti, i když bikrosová průprava mu také prospívá. „Nemám strach z pádů, jsem vyškolený z bikrosu, kde jich bylo dost," popsal.

V Bělorusku se ocitl poprvé. „Připadá mi, že je tu velká chudoba, takže mě hodně překvapily peníze vložené do sportu, staví se tu hodně hal," usmál se.