A zažil ho zblízka i zkušený blokař Martin Klapal. Volejbal Brno prohrál 1:3 se Zlínem a většinu zápasu svému trenérovi dělal jednu vrásku za druhou. „Když už i náš trenér takhle zuří, tak je naše hra vážně šílená," povídal Klapal, který porážce Brna stejně jako jeho spoluhráči v sedmnáctém kole extraligy nezabránil.

Volejbal Brno sahal za stavu 1:2 alespoň po bodu. Neproměnil však dva setboly a ve čtvrté sadě prohrál 25:27. „Tahle koncovka nás hodně mrzí, ale zápas se lámal dřív a jinde. Selhali jsme v naší hře. Nepředváděli jsme většinu času to, co umíme. Hráli jsme ustrašeně," smutnil osmadvacetiletý volejbalista.

Klapal před dvěma lety strávil ve Zlíně část sezony. Přesto z porážky cítí stejnou bolest jako z kteréhokoliv jiného extraligového neúspěchu. „Mám ve Zlíně pořád kamarády, ale nehrál jsem tam tolik času, abych si do vzájemných zápasů nosil velkou rivalitu," podotkl blokař, který okusil i angažmá v Ostravě a švýcarském Volley Nafels.

Brňanům pět kol před koncem základní části soutěže patří se čtyřiadvaceti body sedmá příčka. Ta by Brno do play off poslala ve čtvrtfinále proti obhájcům titulu z Českých Budějovic. „V posledních zápasech musíme předvést maximum, posbírat většinu bodů a poprat se o šesté místo. I když nevím, jestli je pro nás Příbram vhodný soupeř. Máme s ní špatnou bilanci," uvedl Klapal na adresu prozatím třetího celku tabulky, se kterým Brno letos už dvakrát prohrálo shodně 1:3.

Jihomoravané se před startem play off potkají ještě s pražskou ČZU, s lídrem soutěže z Liberce, s Havířovem, Ústím nad Labem a právě s českobudějovickým Jihostrojem. „Pomůže nám jen nadstandardní výkon. S ním můžeme porazit každého. Nebo musí mít soupeř vyloženě špatný den. Na to se ovšem sázet nedá," doplnil.