Hráč polského Koszalinu už vyhlíží středeční čtvrtfinálovou bitvu s velkým favoritem ze Srbska. „Chceme hrát naši hru a využívat co nejvíc rychlých protiútoků. Klíčová bude obrana. Musíme se připravit na jednotlivé srbské hráče a jejich systémy," upozorňuje na kvalitu aktuálních vicemistrů světa.

Čeští basketbalisté s každým dalším zápasem cítí větší a větší podporu příznivců. „Ze strany našich fanoušků je velká. Jak se přibližujeme našemu cíli, píše se o nás víc v médiích a víc lidí se o nás dozví. Jsme rádi za jakoukoliv podporu," vzkazuje šestadvacetile­tý Auda.

Přišla satisfakce

Našli se ovšem i tací, kteří českému reprezentačnímu týmu před turnajem příliš nevěřili. „Hodně lidí si myslelo, že máme lehkou skupinu, nevěřili nám ani v zápase s Chorvatskem. My ale víme nejlíp, kde je pravda a chceme všem těmto lidem ukázat, že se mýlí a být mezi prvními osmi si zasloužíme," říká.

Auda nastupuje v průměru na jedenáct a půl minuty na zápas a připisuje si čtyři body. „Cítím se dobře. Jsem v národním týmu teprve druhý rok a snažím se využít každou minutu nejen na hřišti, ale i na tréninku. Hodně našich kluků je starších a zkušenějších než já, takže se snažím od nich naučit co nejvíc," hodnotí svoji roli na turnaji.

Zaujala jej také aréna v Lille pro 27 tisíc diváků, která vznikla přebudováním fotbalového Stade Pierre Mauroy, kde se odehraje i mistrovství Evropy 2016. „V Americe třeba Syracuse hraje v aréně pro americký fotbal pro třicet tisíc lidí. To bylo něco podobného. V Evropě jsem ale takovou halu ještě neviděl. Je to něco neuvěřitelného. A to máme jen polovinu stadionu. Pro fotbal to musí být něco ještě o stupeň jiného," dodává Auda.