V první části šampionátu v Březové u Sokolova obsadil pátou pozici, kterou obhajuje. „Chtěl jsem být trochu výš, abych zachoval naději na třetí místo, ale ani v jednom kole jsem nezdolal devátou sekci. Pokaždé jsem se blbě odrazil. To je velká škoda,“ lituje blanenský biketrialista.

Ve Španělsku pořadatelé přichystali velmi obtížnou zkoušku. „Trať je hodně těžká a očekávám, že většina jezdců nasbírá dost trestných bodů. I přes nějakou chybu lze pomýšlet na slušný výsledek,“ povídá dvacetiletý borec.

Jak vyzrát na mistrovské sekce, odkoukává také od zkušenějších soků. „Procházel jsem si trať se Španělem Gutierrezem, něco jsme vymýšleli. Ale uvidíme, jak se s nástrahami popasují ostatní, kluzká trasa bude nevyzpytatelná,“ doplňuje Kolář.

V Březové suverénně kraloval největší favorit Daniel Comas. Katalánec si připsal pouze jeden trestný bod. „Ten je úplně jinde, ale ve Španělsku podle mě posbírá taky hodně bodů. Konkurovat mu může snad jen druhý Japonec Terai. O třetí místo se pereme s dalšími dvěma jezdci,“ pokračuje biketrialista, jenž začátkem června ve Švédsku skončil podruhé v kariéře stříbrný na mistrovství Evropy.

V neděli se pokusí o vylepšení pátého místa po polovině světového šampionátu. „Strašně toužím aspoň po bronzu, ale pole je nabité. Uvidíme, jak závod zvládnu, třeba se zadaří. Jen doufám, že nedopadnu hůř než pátý,“ přeje si Kolář.

Prožívá povedenou sezonu, po vítězném startu v Brně ovládl i další tři podniky mistrovství republiky. O obhajobu titulu ho ve zbývajících třech dílech při zranění Davida Herky nejspíš už nikdo nepřipraví.