Právě při úterním extraligovém duelu 48. kola s Brňany totiž pražská Sparta v sedm hodin večer převezme Prezidentský pohár pro vítěze základní části. „Takové zápasy, spojené s předáváním pohárů, bývají ošidné. Ale myslím, že trenéři Sparty podcenění nedopustí," domnívá se kouč Komety Vladimír Kýhos.

Pražský celek si Prezidentský pohár zajistil už ve 46. kole po drtivém vítězství 6:0 nad Kladnem. Na čele tabulky má pohodlný náskok sedmnácti bodů a atakuje hranici dvou set vstřelených branek.

Kometa ovšem touží oslavy lídra soutěže překazit. „My jsme letos slavili výhrou v domácím zápase s Kladnem, tentokrát to snad uděláme jiné," připomněl útočník Vojtěch Němec listopadové šedesátiny brněnského klubu.

Pozor na dorážky

Ze tří letošních vzájemných zápasů se Spartou vyhrála Kometa jediný, když na začátku října zvítězila 2:1. Hlavní Kýhosův pokyn před čtvrtým duelem směřuje do prostoru před brankou. „Osmdesát procent gólů jsme letos od Sparty dostali z dorážek. Hráčům jsme situace ukazovali a přizpůsobili tomu i trénink," sdělil brněnský trenér.

V základní části už Kometu čeká pouze pět duelů. V minulých dvou týdnech Jihomoravané vzhledem k olympijské pauze odpočívali. „Pauza přišla v době, kdy tým šlapal dobře. Doufáme, že hráči zůstali ve formě, na tréninku vypadají dobře a mají chuť," těšilo Kýhose.

I hráči po dvou přátelských utkáních s bratislavským Slovanem vyhlížejí ostrá střetnutí v nejvyšší soutěži. „Tréninky začnou být stereotypní, zápas je zápas. Těšíme se i na zodpovědnost, že musíme vyhrávat," prohlásil Němec.

Kometa momentálně drží čtvrtou příčku v tabulce, ale pouze o skóre před Hradcem Králové. Na šesté místo, které zaručuje přímý postup do play off, má náskok pět bodů. „Soutěž je vyrovnaná a předkolo může být sebevražda. Proto uděláme vše, abychom zůstali v první šestce," hlásil Němec.

V nadcházejících zápasech Kometa nemůže počítat se zraněným Jakubem Svobodou, nicméně do vyřazovacích bojů už se hlásí útočník Libor Pivko, který byl na operaci s kolenem. „Posiluje a brzy půjde na led," potvrdil Kýhos Pivkův nadějný stav.