V tabulce sice Imos drží postupové páté místo, ale s určitostí je ztratí. Má před sebou už jen jedno utkání, navíc na palubovce stoprocentního Fenerbahce Istanbul; pronásledovatelky ze Šoproně a Montpellieru mají stejně výher jako Brno a hrají ještě dvakrát, přičemž v příštím kole se utkají spolu. S oběma má pak Imos horší vzájemnou bilanci.

Na Rosničce přesto nezůstává z konce už po základní skupině pouze negativní dojem. „Sezona nebyla špatná, vyhrály jsme tři těžké zápasy, pár nám jich uteklo těsně. Odehrály jsme lepší ročník než minule," porovnávala pivotka Alena Hanušová.

Utkání s Rivasem odhalilo v plné nahotě slabiny, se kterými se Imos v této sezoně v Evropě potýkal. Odstoupení zraněné rozehrávačky Ivany Jalčové v polovině utkání dokumentovalo úzký kádr. „Věděly jsme o tom a snažily se hodně běhat, domácím to pak dělalo problémy," libovala si Gaby Oceteová z Rivasu.

Hráčky z lavičky nedosahovaly kvalit těch ze základní sestavy. „Nemáme kádr na to, abychom s takovými soupeři mohli hrát Euroligu," přiznal otevřeně Bobrovský.

Mrzela jej také zakřiknutost jeho svěřenek. „Pořád jsme je nabádali, že nemáme co ztratit a musejí hrát odvážně. Ale čím víc to do nich člověk hustí, tím je to možná horší," posteskl si zkušený stratég.

Duel se španělským protivníkem přitom Imos rozehrál výtečně a dokonce vedl o osm bodů. Jenže slibný náskok bleskově ztratil. „Za tři minuty jsme se ani nepokusili vystřelit na koš. Měli jsme hrát odvážně, aby soupeř fauloval. Místo toho jsme najednou prohrávali o šest," lamentoval Bobrovský. „Rivas nastoupil v obraně, začal presovat, získal pět míčů v řadě a udělal si náskok a klid do hry," dodala Hanušová.

Euroligu zakončí Imos 26. února na hřišti Fenerbahce Istanbul.

imos brno 68 rivas madrid 89

Po čtvrtinách: 25:21, 39:49, 55:73. Nejvíc bodů: Hanušová a Pecková 16, Keyová 12 – Nichollsová 16, Allisonová a Eldebrinková po 15, Oceteová 13. Rozhodčí: Vinasi (Rum.), Adamovič (Bosna), Velikov (Bul.). Fauly: 16:19. Trestné hody: 21/18 – 15/10. Trojky: 2:7. Diváci: 600.