A s ním se český profesionál střetne ve čtvrtek 5. dubna v brněnské hale ve Vodově ulici. Vítěz získá titul mistra světa organizace WBO v lehké střední váze do 69,8 kilogramu.

Brněnský rodák se na souboj připravuje už víc než tři čtvrtě roku. „Všechno zlé je pro něco dobré, protože jsem po zranění Bajsangurova dostal možnost boxovat vysněný zápas před domácím publikem. Tak dlouhá příprava se nevidí, hodně jsem si vytrpěl, a dám to sežrat i soupeři. Věřím že se vyplatí přijít, protože budu hodně naštvaný,“ pozval Konečný příznivce za necelý měsíc na galavečer, který odstartuje v šest hodin večer.

Kdyby kvůli zranění vypadl také čtyřiadvacetiletý Francouz, německá stáj SES Boxing už připravuje náhradu. „Udělali jsme ochranné opatření, takže v záloze máme ještě jednoho boxera, aby se zápas skutečně uskutečnil. Doufám, že se Lukášovi splní jeho sen získat titul v rodném městě,“ uvedl manažer stáje Ulf Steinforth.

Třiatřicetiletý mistr Evropy EBU se měl o pás utkat už na konci září proti Ukrajinci Segeji Dzinzirukovi. Ten se dvanáct dní před duelem omluvil kvůli zranění. Organizace WBO mu titul podle pravidel sebrala, protože jej neobhajoval přes osmnáct měsíců.

Pás přidělila do té doby prozatímnímu šampionovi Zaurbeku Bajsangurovovi z Ruska, jenž se chystal na souboj s Konečným naplánovaný na zítřek v Brovarech u Kyjeva. Před dvanácti dny jej ovšem vyřadilo poranění páteře.

WBO tak vyhlásila duel o volný titul a proti Konečnému postavila jedenáctého muže žebříčku. Vítěz se bude pyšnit profesionálním titulem mistra světa, který mu bude patřit společně s Bajsangurovem.

Po jeho uzdravení musí dojít ke vzájemnému souboji. Kdo odmítne, o pás automaticky přichází. „Lukáš v případě vítězství nad Larbim bude plnoprávný mistr světa tak dlouho, dokud Bajsangurov nebude v pořádku,“ doplnil Steinforth. Soupeře vybíral Konečného manažer z patnácti nejlepších mužů žebříčku WBO ve stejné váhové kategorii. „Postupně jsme se boxerů ptali, zda jsou připravení a chtějí se o titul utkat. Salim řekl první ano, protože se také chystal na zápas v dubnu,“ objasnil šéf stáje SES Boxing. Galavečer stejně jako v září v Kajot Areně pořádá společnost Double Investments. „Majitelé vstupenek na původní duel dostanou možnost výměny, aby nemuseli kupovat nové,“ sdělil marketingový ředitel firmy Miroslav Sukač.

Konečný vs. Larbi

LUKÁŠ KONEČNÝ

Bilance v profesionálním ringu: 47 vítězství (22 k. o.) – 3 prohry (0 k. o.) – 0 nerozhodně

SALIM LARBI

Bilance v profesionálním ringu:

17 vítězství (4 k. o.) – 1 prohra (1 k. o.) – 1 nerozhodně