"Dopadlo to dobře, ale jsem úplně zabitý," přiznal brněnský rodák Konečný, na němž se prý projevila nedávná nemoc, kvůli které musel dvakrát přerušit trénink. "Od pátého kola mi odešly síly a pak už jsem jen pořád koukal, kolik chybí do konce. Musel jsem boxovat hodně takticky. I proto to asi pro fanoušky nebyla žádná hitparáda," řekl čtyřiatřicetiletý boxer.

Konečný byl přitom v Energieverbund Areně od prvního kola aktivnější, na začátku druhého kola se sice o dva roky mladší Francouz snažil českého favorita zatlačit, ale závěr patřil drtivému útoku Konečného, po kterém byl Fhima počítán. Od definitivní prohry jej zachránil zřejmě jen gong. "Hned mi bylo jasné, že to během minutové přestávky rozdýchá a bude dobrý. Škoda, že to nepřišlo v polovině kola, pak by byla šance zápas ukončit," uvedl Konečný.

V dalších kolech se Fhima držel, i když si český dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa udržoval převahu. Potvrzovala se předzápasová slova Konečného, že Francouz s africkými předky patří mezi boxery, kteří hodně vydrží, a zápas se mu jen stěží podaří ukončit před limitem.
Ústecký boxer, jehož v Drážďanech podporovalo asi 200 fanoušků a u ringu seděla i manželka s dcerami, se snažil držet taktiky a nepřistupovat na otevřený boj. Občas ale byly vidět série výměn, Fhima věděl, že pokud chce vyhrát, musí Konečného poslat na zem.
V předposledním kole se sice na Konečného obličeji objevil již tradiční krvavý šrám z roztrženého obočí, ale tentokrát krvácel výrazně míně než v minulém souboji s Karimem Achourem. Zápas tak bez problémů dovedl do vítězného konce.

"Měl jsem sice převahu a vedl, ale musel jsem si pořád dávat pozor a šetřit síly, abych vydržel do konce. Navíc jsem nechtěl chytit nějakou bombu," řekl Konečný, jenž si sice připsal jubilejní padesátou výhru, ale tento úspěch nepřeceňoval. "Je to příjemné, ale nic to neznamená. Pro mě je nyní důležité, abych vyhrával, a mně dnes spadl kámen ze srdce, že se to podařilo. Můžu si v klidu užít dovolenou a dát si pár piv," pousmál se Konečný.

Výhra by jej měla opět přiblížit k boji o světový pás organizace WBO, ve které mu před zápasem patřilo sedmé místo na žebříčku. "To je věc manažera a často i náhody. Uvidíme. Cestička se dělá, ale záleží na výsledcích. A i ty teď dělám," dodal Konečný, jenž by se rád utkal s Američanem Peterem Quillinem, který světový pás WBO momentálně drží. To by ale prakticky jistě musel odletět do USA.

V Drážďanech se představili vedle Konečného i další dva Češi; Jan Zechmeister prohrál technickým k.o. ve třetím kole s Američanem Dariem Brediceanem a Tomáš Adámek nestačil v polotěžké váze na domácího Robina Krasnigiho.