Daří se mu i na jihu Moravy, vyhrál čtyři z jedenácti odjetých ročníků. "Máme tratě na jižní Moravě rádi a těšíme se na spoustu fanoušků. Samozřejmě jim musíme nabídnout dobrou show. Bojovat o vítězství nebude ovšem jednoduché, protože konkurenti nám vítězství opět neusnadní," uvedl Kopecký, který se minulý týden představil na Italské rallye a v závodě mistrovství světa skončil s vozem kategorie WRC2 devátý v absolutním pořadí.

Před rokem Kopecký porazil druhého Václava Pecha o 45 sekund a stejný jezdec bude patřit mezi jeho hlavní soky i tentokrát. Pech však v zimě vyměnil vůz Mini Cooper S2000 za Porsche 997 GT3 a zatím se s ním stále sžívá. "V Českém Krumlově už jsme se s ním neskutečně svezli a užívali jsme si to. Předtím na Šumavě jsem ještě cítil, že jej úplně neřídím. Jen musíme ještě vše vyladit, stejně jako se nám to postupně podařilo u předešlých aut," uvedl Pech po Rallye Český Krumlov, kterou po problémech s převodovkou nedokončil.

I díky tomu je Pech v průběžném pořadí MČR až sedmý. Nejblíž Kopeckému je jeho týmový kolega Pontus Tidemand ze Švédska, který byl na Šumavě i v Českém Krumlově druhý. V Hustopečích však Tidemand startovat nebude.

Z pohledu českého šampionátu budou dalšími soupeři Kopeckého Roman Odložilík, Pavel Valoušek, Jan Černý, Jan Dohnal nebo Miroslav Jakeš. Agrotec rallye je však i součástí slovenského mistrovství a tak se na start postaví například rychlý Polák Grzegorz Grzyb, Igor Drotár nebo Martin Koči.

Organizátoři po posádky připravili trať s deseti rychlostními zkouškami o celkové délce 150 km. Vítězové by měli být známí v sobotu kolem 15. hodiny. "Věřím, že u nás budou posádky spokojené. Soutěž je bude bavit, budou mít v Hustopečích dobré zázemí. Najdou u nás kompaktní rallye bez zbytečných přejezdů. To jsou naše hlavní vize, když každoročně sestavujeme harmonogram. A doufám, že se nám to letos zase podařilo a mezi vinicemi se bude líbit i posádkám ze Slovenska," uvedl šéf organizačního týmu Martin Rada.

Průběžné pořadí MČR: 1. Kopecký (Škoda Fabia R5) 120, 2. Tidemand (Švéd./Škoda Fabia R5) 96, 3. Odložilík (Ford Fiesta R5) 47, 4. Jakeš (Citroën DS3 R5) 45, 5. J. Černý (Škoda Fabia S2000) 44, 6. Valoušek (Škoda Fabia R5) 39.