Místy až exhibiční tempo znamenalo udržení třetí příčky v tabulce. „Chvílemi to vypadalo na pohodové utkání, ale taky jsme se obávali o výsledek. Na začátku druhého duelu jsme po minutě prohrávali o dva koše a doufal jsem, že se nebude opakovat zápas z Ústí nad Labem (Brno porazilo Děčín 14:13 – pozn. red.). Drama se naštěstí nekonalo, brzy jsme srovnali a vzápětí odskočili sedmi koši v řadě,“ těšilo hrajícího brněnského kouče Jakuba Mášu.

Desetkrát skóroval v obou zápasech Ivan Vávra, pouze o koš méně nasázela česká reprezentantka Eliška Jonáková. Souboje s Děčínem byly jedinou přípravou před turnajem Europa Shield v polské Varšavě, kde se Korfbal klub Brno představí na konci ledna.

Na evropský pohár cestuje poprvé v historii. „Chtěli jsme si po Vánocích vyzkoušet nové herní varianty a také se utvrdit v tom, že dokážeme dávat koše i z jednoduchých pozic. Někdy jsme se v útoku sami zbytečně zamotali a dostali se pod tlak. V obraně jsme s Děčínem některé souboje vypouštěli, což se na evropské scéně nesmí opakovat,“ upozornil Máša, který nastřílel sedm košů.