Brno je tak prozatím jediný tým, který má jen jednu porážku. V tabulce je sice až třetí, má však tři zápasy k dobru. „Nedorazili jsme do Budějovic s plnou sestavou. Navíc nám vždy trvá, než se sžijeme s tamní obrovskou halou. Je to letiště, kde nám dělá problém orientace. Zpočátku jsme měli potíže na doskoku. Naštěstí si vše sedlo a týmovým výkonem jsme duel zvrátili v náš prospěch. Mám radost, že se prosazují všichni hráči. To je pak pro soupeře vždy obtížné," pochvaloval si brněnský stratég Jakub Máša.

Na jihu Čech byl k vidění vyrovnaný první poločas. V tom druhém brněnští korfbalisté zapnuli vyšší obrátky a tradičnímu rivalovi zasadili rozhodující úder. „Hodnotí se mi to těžko. Každý zápas je teď důležitý a skoro všechny jsou dost vyrovnané. Poslední dobou jsme moc dobře netrénovali a to se projevilo. Brno se naopak pilně připravuje a je na něm vidět zapálení do korfbalu. Navíc bylo nedávno na Europa Shieldu, kde hráči nasbírali zkušenosti," sdělil českobudějovický Petr Pešák.

V dalším sobotním střetnutí porazilo Znojmo na domácí palubovce 17:15 Prostějov. Modří Sloni jsou v tabulce druzí, Prostějov čtvrtý.

Korfbalová extraliga (8. kolo)

ČESKÉ BUDĚJOVICE – BRNO 21:28

Poločas: 8:10. Rozhodčí: Z. Maňáková, L. Filip. Nejlepší střelci: V. Krejčí 7, J. Bláha 5, P. Pešák 3 – E. Jonáková 6, O. Fridrich 4, P. Škrobová 4.

ZNOJMO – PROSTĚJOV 17:15