Zopakuje se tak duel z loňska, kdy bronz nakonec ukořistil portugalský mistr. „Byl to velký zážitek. Proti nám nastoupilo šest mistrů světa a šlo to poznat. Nechtěli jsme dostat čtyřícítku, ta bohužel padla v poslední minutě. Ale nesmutníme," usmíval se brněnský Jiří Ziegler.

Nizozemský jedenáctinásobný vítěz nejprestižnějšího evropského klání ukázal hned od začátku, jakým směrem se zápas bude vyvíjet. V úvodu dal v každé minutě jeden koš a rychle se ujal vedení 4:0. Pak se Jihomoravané trochu chytli a v desáté minutě svítilo na tabuli skóre 4:8. Jenže pak začali úřadovat rychlí Nizozemci na plné čáře. Sázeli jeden koš za druhým a Brno jen těžko odolávalo. „Výborný soupeř měl skvělý přehled, pohyb i střelbu. V útoku byli Nizozemci neomylní a v obraně se přes ně těžko dostávalo, jsou hodně velcí. Pro nás, co nehrajeme za reprezentaci, byl velký zážitek změřit s nimi síly," vyprávěl Ziegler, který zaznamenal tři trefy.

V poločase Papendrecht vedl o šestnáct košů a i ve druhé půli své vedení neustále navyšoval. Hráči Korfbal klubu tak ani nesplnili dílčí cíl, tedy neprohrát větším rozdílem než minulý rok v semifinále s dalším nizozemským týmem. Loni ho celek TOP porazil o 22 košů, letos jeho soupeř zvítězil ještě o tři koše větším rozdílem. „Chtěli jsme trochu lepší výsledek, ale nevadí," nezoufala brněnská Eliška Jonáková.

Podle čtvrtečního slibu nechal brněnský kouč Jakub Máša vyniknout velké množství hráčů. Snažil se tak ušetřit síly na sobotní utkání o třetí místo. „Prostřídali jsme to, ať si zahrají všichni. Navíc se síly budou proti Portugalcům hodit," uvědomoval si Ziegler.

Na Portugalce, kteří v korfbalové Lize mistrů brali čtyřikrát po sobě bronz, si Brňané věří a zítrv sobotua od dvou hodin jim chtějí oplatit loňskou porážku o čtyři koše. „Půjde o podobný zápas jako ve čtvrtfinále s Katalánci. Čeká nás pohyblivý soupeř, který hraje hodně až na donášku do koše," přemítala Jonáková.

„Ve svém středu má Benfika jednoho výborného vysokého hráče, na něj si musíme dát pozor. Ale věříme si," burcoval Ziegler.

KK Brno – PKC Papendrecht 15:40

Poločas: 6:22. Rozhodčí: Tamas Elekes, Zsolt Majer, Paul Jeanes. Nejlepší střelci: Jan Šedý 5, Jiří Ziegler 3, Petra Škrobová 2, Štěpánka Jonáková 2 – Zita Schröder 6, Laurens Leeuwenhoek 6, Richard Kunst 5, Rutger Sijstermans.