VYBERTE SI REGION

Kornfeil: Chyba mě štve. Přišel jsem o bod

Rohatec, Brno /ROZHOVOR/ – O další dva světové body je po nedělní Velké ceně Aragonie bohatší rohatecký jezdec mistrovství světa silničních motocyklů Jakub Kornfeil. Přesto se nevracel ze Španělska spokojený.

22.9.2010
SDÍLEJ:

Jakub Kornfeil.Foto: DENÍK/Attila Racek

„Mohl jsem mít body tři, ale v poslední zatáčce mě vybrzdil Schrötter,“ kaboní se sedmnáctiletý jezdec nad svým čtrnáctým místem ve třídě do 125 ccm.

Vaše osmnáctá pozice na startu vyhlížela nadějně…
Začátek se mi vydařil. Podařilo se mi urvat tři místa, jenže havárie lídra šampionátu Marqueze v první zatáčce dost ovlivnila i můj průjezd.

Jak jste situaci řešil?
Musel jsem jet venkem, takže jsem se o dvě pozice zase propadl. Navíc hned v další zatáčce jsem byl až moc rychlý a abych neopustil trať, musel jsem ubrat plyn.

To většinou zavání ztrátou. Byl to i váš případ?
Motorce samozřejmě v následující pasáži do kopce chyběl výkon a předjeli mne další tři nebo čtyři soupeři.

Takže jste nasadil stíhací jízdu…
Pak se situace trošku zklidnila a po předjetí několika soupeřů jsem si z dvacáté pozice vybojoval zpět to, co jsem ztratil. Chvíli jsem jezdil patnáctý a postupně se mi podařilo zlikvidovat šestivteřinovou ztrátu na Schröttera. Společně jsme pak předjeli i Itala Grotzkého.

Se Schrötterem letos na trati často bojujete. Jak se duel vyvíjel tentokrát?
Myslel jsem, že mu ujedu, ale setřást se mi ho nepodařilo. Naopak jsem si ho přivezl na zádech až do poslední zatáčky, kde mě vybrzdil. Moc mě to štve, protože jsem si situaci měl pohlídat takticky. To jsem neudělal, a tak místo tří bodů mám jen dva.

AMOS KREJČÍ

22.9.2010 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies