Minulý týden jste se vrátil z prvních oficiálních testů ve Španělsku. Jak jste s nimi spokojený?
Nemám za sebou moc kilometrů. V Jerezu jsem měl problémy s podvozkem, ve Valencii zase s motorem. Ve vysokých otáčkách mi vynechával. Vždycky jsem zajel tak dvě kola a pak hned zpět do boxů. Tím jsem ztratil hodně času. Navíc se mi podařilo rozbít motorku, takže na ní mechanici museli vyšívat celý den a noc. Zatímco někteří najeli třeba sto padesát kol, já jen asi čtyřicet. Při pokračování v Jerezu už to bylo trochu lepší.

Potěšilo vás alespoň něco?
Nejvíce to, jak všechno perfektně v týmu šlapalo. Byla paráda s nimi spolupracovat.

Závodíte za Team Germany. Jak se bavíte s mechaniky?
Všichni v týmu musí umět anglicky. Jsme v ní tak na stejné úrovni, takže si dobře rozumíme. (usmívá se) Komunikace mezi námi je bez problémů.

Kde tipujete podle výsledků testů, že byste mohl dojíždět?
Ve Valencii jsem skončil celkově sedmnáctý, v Jerezu o příčku hůř. Špatné to není, ale vím, že jsem měl navíc. Kdyby motorka jela a vše fungovalo, tak do patnáctky jsem mohl být bez problému. Například hned první den jsem zajel slušný čas, který můj konkurent v boji o titul v Red Bullu, Sturla Fagerhaug, překonal až tři dny poté a přitom najel asi o sto kol víc než já. Svoje výkony zatím hodnotím dobře. Je vidět, že jsem toho přes zimu moc nezapomněl. (směje se)

Co očekáváte od první kompletní sezony v mistrovství svě­ta?
Asi vůbec nic. Jen se chci pokusit pravidelně sbírat body. To mi bude v prvním roce stačit.

Na konci loňského ročníku jste se ve stopětadvacítkách svezl v posledních pěti velkých cenách. Pomohlo vám to?
Určitě. Po závodění v Red Bullu, kde byli kluci hodně rychlí, to byla asi nejlepší průprava pro letošní rok v mistrovství svě­ta.

S tím je spojené i cestování a větší čas na přípravu. Jak vše budeme zvládat skloubit se školou?
Zatím jsem žádný problém neměl, ale asi brzy nastane. Jsem v prváku a začíná to být dost těžké. Ředitel je z mechaniky, kde mám skoro samé jedničky, takže s mou vyšší absencí snad nebude mít problémy. (usmívá se).