Závodníkovi malajského týmu Drive M7 SIC patří v aktuální sezoně v kubatuře Moto3 prozatím s devatenácti body osmnácté místo a na další zápolení o mistrovské body se těší. „Jsem nadržený na ježdění. Jde to vidět i na ostatních. Když jsem opět viděl kluky z týmu, měli úplně jinou jiskru v očích, než když jsme se loučili po posledním závodě na německém Sachsenringu," líčí dvaadvacetiletý Kornfeil.

Mistr republiky

Měsíční pauza v mistrovství světa slouží hlavně k odpočinku a zároveň i tréninku. Kornfeil ji strávil převážně s rodinou v Chorvatsku, ale stihl i jiné aktivity. Stal se vítězem českého mistrovství v závodech na jetsurfu – motorového surfu, který vynalezli brněnští konstruktéři. „Jezdilo se na Slovensku a u nás v Pasohlávkách. Titulu si cením, ale jde především o zábavu a relax s kamarády," komentuje úspěch v neobvyklém koníčku.

Trať v Indianapolisu se mu zamlouvá a věří na ní v dobrý výsledek. „Nezamlouvá se mi akorát dlouhá cílová rovinka. Naše motorky nemají takovou rychlost jako ostatní. Jinak bude důležité nespadnout zpočátku tréninku. Na trati tam totiž bývá hodně zrádného písku," povídá.

Po Americe už hned další víkend následuje očekávaná a diskutovaná Velká cena Brna. „Tlak na české jezdce bude opět enormní. Ale já ho házím za hlavu. Za těch šest let v mistrovství jsem si už zvykl. Je důležité si dobře rozvrhnout program a včas se soustředit na závodění," radí Kornfeil.