„Vše jsem vsadil na poslední kolo. Na mokru tady trať hodně klouže, takže kdybych jezdil naplno pořád, určitě bych spadl," uvedl rohatecký jezdec.

Přestože v závodě si už vyzkoušel, jaké je vést celé jezdecké pole, na pódiové umístění se ještě necítí. Ani při nejlepší výchozí pozici v kariéře. „K bedně nemáme daleko, ale zatím jsou tady lepší kluci, než jsem já. Pokud bude pršet, budu se snažit vyčkávat a pár soupeřů určitě popadá. Potřebuji se uchytit někde nahoře a zaútočit v posledních pár kolech. Pojedu na jistotu," naznačil Kornfeil.

Stejné plány má do závodu i Abraham. Brněnský rodák v dosavadních třech podnicích neposbíral ještě ani bod, navíc dvakrát z toho ani neviděl cíl. Z desáté příčky na startu vyhlíží první letošní úspěch. „Čtvrtá řada je dobrý odrazový můstek, i když jsem chtěl být ještě výš. Po nepovedeném začátku sezony je to ale úspěch," vysvětlil dvaadvacetiletý závodník.

Ten se chvíli pohyboval dokonce i na druhém místě průběžného pořadí, když rychlý čas zajel na osychající trati na hladkých pneumatikách. „Tajně jsem doufal, že by mohlo začít pršet," naznačil svou strategii, která ale nevyšla.

Kvalifikaci MotoGP ovládl španělský jezdec Dani Pedrosa, za kterým odstartuje do nedělního závodu úřadující mistr světa a vedoucí muž celkového pořadí Casey Stoner.

Velká cena Francie, závod mistrovství světa silničních motocyklů - kvalifikace:

Moto3: 1. Viňales 1:55,865, 2. Vázquez (oba Šp./Honda) -0,982, 3. Oliveira (Portug./Suter Honda) -1,249, 4. Kornfeil (ČR/Honda) -1,527, 5. Masbou (Fr./Honda) -1,808, 6. Cortese (Něm./KTM) -1,936.
MotoGP: 1. Pedrosa (Šp./Honda) 1:33,638, 2. Stoner (Austr./Honda) -0,303, 3. Dovizioso (It./Yamaha) -0,338, 4. Lorenzo (Šp./Yamaha) -0,466, 5. Crutchlow (Brit./Yamaha) -0,540, 6. Spies (USA/Yamaha) -1,031, …10. Abraham (ČR/Ducati) -1,612.