Badmintonista Sokola Jehnice Petr Koukal se na poslední chvíli vyhnul operaci naštípnutého menisku ze světového šampionátu a od pátku bude bojovat na mezinárodním mistrovství České republiky v Brně.

„Na poslední chvíli mě od zákroku odradil doktor českého tenisového týmu Pavel Kolář. Řekl mi, ať ještě počkám, dal mě do kupy. A nyní? Devět dní už trénuju a čtyři naplno," těší nasazenou jedničku turnaje, kterou trápilo zranění od začátku srpna.

Přestože má Koukal za sebou nucenou zdravotní pauzu, o to víc se těší na obnovenou herní premiéru po téměř dvou měsících. „Mám obrovskou chuť, což často dokáže divy. Spoléhám, že nevybitá energie nahradí chybějící zápasovou praxi," ubezpečuje.

A vzpomíná na rok 2009, kdy největší badmintonovou akci v České republice ovládl. „Tehdy jsem také nebyl úplně stoprocentně připravený, ale nakonec z toho bylo překvapení, když jsem ve finále dokonce porazil hráče světové dvacítky," upozorňuje.

V hale ve Vodově ulici se mu výsledkově daří. Připisuje to i divácké podpoře. „Brněnský turnaj pro mě znamená prakticky jedinou šanci, jak se doma ukázat proti světové badmintonové špičce svým kamarádům. Když mě zvou na nějakou akci a já místo toho musím trénovat, teď jim mohu dokázat, že si opravdu nevymýšlím," směje se.

Při svých duelech, kterými vstoupí do turnaje v pátek od půl desáté dopoledne, si přeje bouřlivou atmosféru. „Když diváci povzbuzují, strašně mi to pomáhá a často to rozhodí i soupeře. Doufám, že to tak bude i nyní," přeje si.