Jakou roli budete mít v týmu?
Nastoupím v útoku s Ondruškem a Dóžou, vzadu bude Sýkora a Šešulka. Z osmdesáti procent jde o lajnu z loňské sezony na Chodově. Na mém místě hrával Mikeš, nepovažuju se ale jako zástup za něj.

Berete pozvánku jako odměnu za práci na Chodově?
Beru to jako odměnu za mou celkovou práci, kterou jsem pro český florbal odvedl. Případnou medaili budu považovat za svůj největší úspěch v kariéře.

Jak reagoval váš mladší bratr Jiří, který hraje za Buldoky?
Byl mezi prvními, kdo se o tom dozvěděl před oficiálním oznámením. Byl nadšený. Myslím, že i on má potenciál a ambici zahrát si v reprezentaci.

Patříte k nejstarším hráčům české výpravy, cítíte se jako tahoun?
Herními tahouny budou spíš jiní, ale nezříkám se toho. Z radosti se stává velká odpovědnost.

Díky čemu jste získal místo?
Zlepšil jsem fyzičku a obětoval jsem ještě víc času. Letošní říjen byl sportovně a energeticky nejnáročnější měsíc v mém životě.

Co bude stěžejní pro úspěch?
Musíme skončit druzí ve skupině, která je podle mě nejtěžší v historii a nedovoluje zaváhání. Norové jsou pátí na světě, Lotyši domácí a Švédové poslední mistři. Chceme obhájit bronz, ačkoli poslední výsledky s nejsilnější čtyřkou tomu nenasvědčují.

V týmu je dalších pět nováčků, zvládnou tlak?
V týmu se skrývá větší talent, než to na Euro floorball tour vypadalo. Věřím, že každý hráč svou roli zvládne. Dokážeme se vzájemně podpořit a pomoct ve chvíli, kdy se něco nepovede. Máme vyzrálé mužstvo.

Očima Fuchse„Pracovitý a v osobních soubojích platný hráč. Má asi nahradit Mikeše, a i když má vzhledem i stylem blíž k Natovovi, do útoku k Ondruškovi a Dóžovi dobře zapadne."
Vladimír Fuchs, první český člen Síně slávy prestižního magazínu Innebandymagazinet

ADAM HAVEL