Po sobotní domácí výhře 3:1 nad Ostravou ve 28. kole extraligy Královopolanky udržely první místo ve druhé nadstavbové skupině, které jim zaručilo šesté postupové místo pro play off. Ve čtvtrfinále Brňanky v sérii hrané na tři vítězné duely změří síly s Přerovem, který skončil v tabulce celkově třetí. „Sice před play off všichni tvrdí podobné věci, ale v play off není žádný soupeř lehký. Může se stát cokoliv. Veřím, že na tohoto soupeře máme. Hlavně se musíme soustředit na naši vlastní hru," hlásila univerzálka brněnského celku Anna Širůčková.

Královopolanky šestou příčku vybojovaly v poslední možné chvilce. Ostravu totiž musely porazit, aby se v prvním kole play off vyhnuly favorizovanému Prostějovu nebo Olympu Praha. „Utkání s Ostravou pro nás bylo velice těžké. Jsem rád, že můžu holky pochválit za nasazení a předvedený výkon," těšilo brněnského kouče Přemysla Kubalu.

Přitom v první polovině nadstavby se Brnu příliš nedařilo. Kromě zranění klíčové univerzálky Romany Staňkové královopolský tým trápily dvě nečekané prohry 1:3 se Šternberkem a Ostravou. Do herní pohody pomohla týmu právě Širůčková, která se z blokařky velice rychle přeučila na post diagonální hráčky.

Jedenadvacetiletá volejbalistka nasbírala na univerzálu v osmi zápasech 171 bodů, čímž suverénně ovládla statistiky druhé nadstavbové skupiny. „Na začátku nadstavby se nám pár zápasů nepovedlo, ale naštěstí jsme to zvládly a obhájily šestou příčku. Jsem ráda, že naše forma přišla ve správný čas a teď ještě stoupá. Na play off jsme určitě připravené," usmívala se Širůčková.

Brňanky načnou čtvrtfinále dvojzápasem v Přerově. První utkání je na programu tuto sobotu. Druhý městský tým SG Brno skončil v tabulce na posledním desátém místě. Juniorky tak čeká extraligová baráž. V posledním kole SG prohrálo 0:3 na Slavii a nasbíralo v sezoně jen dva body. Cíl účasti mladých Brňanek v extralize je ovšem příprava hráček pro mládežnické reprezentace.

1. kolo play off

Prostějov – Ostrava

Olymp Praha – Slavia Praha

Přerov – KP Brno

Olomouc – Frýdek – Místek