Ještě v poločase přitom vedl domácí Handicap o jeden bod, ale ve třetí čtvrtině už začal zaostávat. Hostující hráčky nakopla za vedením série tří úspěšných trojek Evy Kopecké. „Vidím tam rozhodující moment, pak také naše zisky," uvedla kapitána KP Brno Sarah Beránková. Kopecká proměnila v utkání všechny své čtyři pokusy za tři body.

V poslední vteřině třetí čtvrtiny Američanka Stephanie Maddenová zařídila hostům náskok sedmi bodů. „V sezoně nás zdobila kolektivní výpomoc, dobrá komunikace a obranný doskok, ve kterém jsme byli na vrchních příčkách, ale tentokrát to nefungovalo. Maddenová dala pětadvacet bodů a všechny z obranného doskoku," zlobil se domácí trenér Viktor Pruša.

Ve čtvrté čtvrtině už domácí basketbalistky nenašly recept na pečlivě hrající KP Brno, které navyšovalo svůj náskok. „Vítězství je super. Na zápas jsme se dobře připravovaly, trenér po nás chtěl, abychom derby nepřikládaly takový význam, ale já mám strašnou radost," neskrývala Beránková, která v minulosti nastupovala i za Handicap.

KP Brno se zlepšilo na osm vítězství a tři prohry, naopak Handicap před necelými čtyřmi sty diváky protáhl sérii porážek na tři utkání. „Návštěva byla super. Prohra v derby mě nemrzí víc než jiné, i když pro média a fanoušky je to asi trochu jiný zápas. Beru ji jako informaci, že máme na čem pracovat a musíme řešit naše mezery," dodal Pruša.

Handicap Brno – KP Brno 61:82 (15:14, 36:35, 52:59)

Nejvíc bodů: Hausknechtová 16, Palušná 14, Švrdlíková 8, Šoukalová 5, Křivánková a Brabencová 4 – Maddenová 25, Kopecká 18, Pecková 16, Sládková 8, Solopovová 6. Trojky: 9/3 – 16/5. Trestné hody: 20/12 – 20/15. Doskoky: 28 – 39. Diváci: 382.