Kolo před koncem dlouhodobé části soutěže si Královo Pole pojistilo postup do play off nejhůř ze sedmé příčky a vyhne se tak jistě ve čtvrtfinále největším adeptkám na extraligový primát a obhájkyním titulu z Prostějova. „To nám klidně hrozilo. Prostějov sice nepředvádí letos nejpřesvědčivější výkony, ale náš mladý tým by to s ním měl v sérii ohromně těžké," vyprávěl prezident brněnského klubu Richard Wiesner.

KP se třiatřiceti body vede tabulku druhé nadstavbové skupiny a drží dokonce šestou příčku, ale před startem play off je už čeká jediný duel. Druhá Slavia je o dva body zpět, ale zahraje si ještě dvakrát a Brno tak může předběhnout.

O tom, ze kterého místa půjdou Brňanky do bojů o medaile rozhodne nakonec Šternberk. Brno nad ním musí v ideálním případě za týden vyhrát za tři body a zároveň doufat, že Slavia už zítra ve Šternberku body ztratí. Pražanky totiž poslední zápas hrají v tabulce s beznadějně posledním SG Brno a čekají výhru. Juniorky SG navíc ve čtvrtek prohrály jasně 0:3 právě ve Šternberku.