V Brně jste zůstávat nechtěl?

Skončila mi smlouva. Moje přítelkyně Tereza odešla do Calais, takže jsme hledali něco v okolí, kde bych mohl hrát. Nakonec se nám to podařilo přímo v jednom městě, což je super.

Až čtvrtá nejvyšší soutěž vás neodradila?

Trochu jsem nad tím přemýšlel, jestli se nejedná o krok zpět. Ale vyšlo mi, že je to podobná úroveň jako spodek naší nejvyšší soutěže. Tým má svůj styl, není to vyloženě amatérský basketbal. Angažmá beru jako možnost se ukázat a pak třeba ve Francii zamířit o nějakou soutěž výš.

Bude angažmá v Calais i ekonomicky zajímavé?

Přijdu si podobné peníze jako u nás, možná i trochu lepší, ale zase se to kompenzuje dražšími náklady na živobytí. Klub má veškeré zázemí zajištěné, v tomto problém nevidím.

A jak jste na tom s francouzštinou?

(Smích) Zatím umím jen nějaká základní slovíčka. Učím se, snad se do toho dostanu. Možná půjde použít i angličtina, i když vím, že Francouzi na ni moc nejsou a neradi ji používají. Doufám, že se budu rychle učit od spoluhráčů.

Máte informace o skladbě kádru?

Když jsem se díval na složení v posledních sezonách, většinou měl klub dva až tři cizince. Jedná se třeba o Američany, kteří začínají evropské angažmá.

Jak se ohlížíte za jedním rokem stráveným v Brně?

Po angažmá v Ústí nad Labem, kde jsem neměl takové vytížení, byla pro mě minulá sezona docela dobrá, i když ji poznamenaly výsledky mužstva. Nepodařilo se nám zvednout se aspoň někam na hranici play off, o nejvyšší soutěž jsme se nakonec strachovali až v baráži. Ale vzpomínky mám na Brno dobré, měli jsme hlavně super partu a s klukama jsem dál v kontaktu.