Dvojutkání se hraje na body – Brňanky si přivezly do odvety jeden, Bukurešť dva. V případě rovnosti rozhodne zlatý set. Vzhledem k solidnímu hernímu projevu Královo Pole cítí šanci na zvrat. „Už v Rumunsku byla Bukurešť hratelná, bohužel jsme se ale po těsně prohrané koncovce třetího setu už nezvedly. Doufám, že díky domácímu prostředí se nám tentokrát podaří zápas zvládnout lépe," přála si brněnská kapitánka Vendula Měrková.

Královo Pole se pokusí od šesti hodin večer v hale ve Vodově ulici navázat na úvodní tři sety z prvního vzájemného utkání. „Odehráli jsme je na velmi kvalitní úrovni, pak ale soupeř změnil taktiku a rozhodil nás," uvedl k výsledku brněnský kouč Bruno Napolitano.

Ve 134 minut trvající úvodní bitvě zazářila na straně Králova Pole teprve sedmnáctiletá smečařka Anna Suchá, která se blýskla dvaceti body. „Když jsme Bukurešť dokázaly dostat na jejím hřišti pod tak velký tlak, musíme teď využít domácí prostředí a dokážeme ji porazit," burcovala Suchá své spoluhráčky.

blíž je do ŘeckaPokud brněnské volejbalistky v úterní odvetě prvního kola Vyzývacího poháru vyřadí bukurešťského soka, narazí v dalším kole na vítěze duelu mezi Olympiakosem Pireus a Vasas Obuda Budapešť. Po vítězství 3:0 je postupu zatím blíž řecký celek.

Na opačné straně vysoké sítě ovšem stojí protivník s šesti zahraničními hráčkami v kádru. „Rumunský volejbal jde v poslední době hodně nahoru a také má dostatečné ekonomické zázemí, což dokazuje početná skupina zahraničních hráček. Kádr Bukurešti vyvolává respekt, ale určitě ne strach, jak jsme již dokázali v prvním utkání na soupeřově hřišti," uvedl prezident Králova Pole Richard Wiesner.

Brňanky v generálce na pohárovou odvetu prohrály v sobotu v Prostějově 1:3, jako první družstvo ovšem letos vzaly extraligovému mistrovi set na jeho hřišti. I Napolitano věří, že dílčí úspěch jeho svěřenky před evropskou bitvou povzbudí. „Pro hodně našich mladých hráček je Vyzývací pohár po nedávném účinkování v Poháru CEV teprve druhé setkání s pohárovou Evropou a ještě jim chybí dostatek zkušeností. V úterý se ale v Brně rozhodně popereme o postup dál," prohlásil italský stratég.