Ostrava měla v hale ve Vodově ulici blízko výhře za tři body, protože získala první dva sety. „Měly jsme pomalejší začátek, první dva sety jsme se potřebovaly dostat do herního rytmu. Určitě nám pomohl návrat Eriky Salanciové po zranění a pak také příchod Mariky Tesařové, kdy se hra zpřesnila a začaly jsme bodovat i z balónů po obraně, což nám v posledních zápasech chybělo," uvedla kapitánka Králova Pole Michaela Doležalová.

Domácím hráčkám se i díky povedeným začátkům podařilo získat následující dva sety pro sebe a stav utkání vyrovnaly na 2:2.

Zkrácená hra byla až do stavu 9:9 přetahovanou o každý míč. Pak se Ostravě při přesném servisu Kamily Součkové podařilo bodovat pětkrát po sobě a hostující volejbalistky se ujaly vedení 14:9. Brnu se ještě podařilo odvrátit čtyři mečboly, pátý už byl ale nad jejich síly, a tak se z konečného vítězství 15:13 radovala Ostrava.

„Po prohře doma s Olympem jsme museli změnit některé věci. V principu jsem chtěl i takový zápas, jaký jsme teď odehráli, protože hráčky potřebují zažít i to, jak se utkání otáčí, a dovolím si tvrdit, že jsme si s Ostravou zasloužili vyhrát. Ten týden, který jsme si odpracovali s určitými změnami, měl určitě svůj smysl a myslím si, že před týdnem bychom z 0:2 neotočili. I když jsme prohráli, je důležité, že se družstvo dokázalo v utkání semknout. Holky musí cítit, že tohle je jediná cesta," zdůraznil po zápase brněnský trenér Marek Rojko.

KP Brno – TJ Ostrava 2:3 (19:25, 23:25, 25:23, 25:18, 13:15)

Nejvíce bodů: Měrková 23, Salanciová 14, Brownová 12 – P. Kojdová 20, Zemanová 12, Diatková 10.