Na tyto výkyvy doplatily i v pátečním úvodním duelu mezinárodního turnaje Grand Prix, kdy podlehly německé Postupimi těsně 2:3 na sety. „První set byl katastrofální. Vůbec jsme se nechytily a soupeř nás jednoduše přehrál. Od druhého jsme na své chyby nemyslely a hrály docela dobře," povídala brněnská univerzálka Veronika Šnellyová.

Jenže za vyrovnaného stavu 2:2 rozhodovala o výhře zkrácená hra. „A v tie-breaku jsme nasekaly řadu nepřesností jako v první sadě. Hra na vlnách nás sráží," smutnila Šnellyová.

Aby Brňanky postoupily ze čtyřčlenné skupiny A do play off, musí v sobotu porazit Bratislavu. V dalším duelu, který v městských halách v Králově Poli startuje v šest hodin večer, potom doufají v co nejlepší výsledek proti velkému favoritovi turnaje ázerbájdžánskému Lokomotivu Baku.

Baku je letošní vítěz evropského Vyzývacího poháru. V prvním utkání brněnského turnaje se ovšem na výhru 3:2 nad Bratislavou nadřel.

První Zápasy ve skupině B jsou na programu v sobotu. Prostějov vyzve od půl jedenácté dopoledne bundesligový Berlín a v českém derby se ve stejný čas utká SG Brno s pražským Olympem.