Bronzový medailista z mistrovství Evropy 2013 tak již startoval na Lombardia Trophy v Miláně, kde byl druhý, a Nebelhorn Trophy v Oberstdorfu, kde skončil šestý. Teď o víkendu pojede ve Finsku a za týden ve Francii. Do GP poté vstoupí na přelomu října a listopadu v Lethbridge, kde se bude konat Kanadská brusle.

"Věříme, že mi tohle rozhodnutí pomůže k lepšímu výsledku v Grand Prix. Chtěli jsme, abych si jízdy vyzkoušel a trochu si otrkal ty tři čtveráky," řekl Březina s tím, že výsledky nejsou nyní to hlavní.

"Každý výsledek se počítá, ale pro mě je teď důležitější zajet programy na sto procent. Třeba i s pády. To jsem udělal a proto byl trenér spokojený, i když jsem teď v Německu ve volné jízdě čtyřikrát spadl," uvedl brněnský rodák.

Před sezonou se pátý muž z posledního kontinentálního šampionátu rozhodl změnit oba své programy. V předešlých letech přitom měnil vždy jen jednu jízdu. "Ale hlavně proto, že jsme nenašli něco, co by dokázalo nahradit dřívější jízdu. Letos jsme našli hudbu, která se nám líbila a na kterou jsem si já, trenér i choreograf dokázali představit, jak budu jezdit," vysvětlil.

Od nových programu si toho hodně slibuje. "Myslím si, že letos se nám jízdy povedly dobře (skokově) poskládat i choreograficky ztvárnit. Když je zajedu v závodě, tak to bude docela trhák," věří Březina, jenž krátký program jede na jazzovou hudbu Franka Sinatry. "Je to známá muzika, která lidi dostane. Volná jízda je klasika, jako jsem měl loni. Baletní ztvárnění Korzára, to taky hodně lidí zná. Hudba je rychlá a má to něco do sebe," řekl Březina.