Pět zápasů před koncem základní části mají Brňané na devátého, městského rivala z Tanga náskok čtyř bodů. Sparta má na deváté místo náskok pouze bod.

Chance futsal liga pokračuje po dvoutýdenní reprezentační pauze způsobené mistrovstvím Evropy v Srbsku. Brněnský tým postrádá několik hráčů. „Na reprezentační akci se nám zranil Víťa Hrubý, což je velké oslabení. Vykartovaný je Nosko a z disciplinárních důvodů skončil Outrata. Mica navíc odletěl na dovolenou a Mužík má po operaci kolena," řekl brněnský trenér Marek Kopecký. Dodal, že sestava hrající na podzim, se momentálně rozpadla.

Na důležité utkání se Sparta důkladně připravovala. O herní přestávce se věnovala kondiční přípravě. „Trénovali jsme celou dobu. O pauze jsme doháněli kondici, která nebyla nejlepší. Tento týden už pouze ladíme na středeční zápas," uvedl trenér Sparty David Frič.

Také Pražané řeší problémy se zraněnými hráči. „Uvidíme, jak na tom budeme zdravotně, protože máme předpokládané absence. Jsem zvědavý, jak se hráči stihnou doléčit," dodal Frič.

V prvním vzájemném střetnutí se z vítězství radovali brněnští futsalisté, kteří z Prahy přivezli výhru 4:2. Podle Kopeckého jsou však dnes favorit hráči Sparty. „Očekávám těžký zápas, protože se hraje o play off. Myslím, že v utkání nejsme favorit. Hosty ale chceme potrápit a bojovat o důležité body," doplnil.

DAVID VONDRA