VYBERTE SI REGION

"Kuchař" Koukal servíroval v gastronimické soutěži i kryokomoru

Brno, Praha – Krevetové podání, biftekový příjem a nudlová smeč. Výsledek? Vítězství badmintonisty Petra Koukala v gastronomické soutěži VIP Prostřeno.

16.1.2013
SDÍLEJ:

Badmintonista Petr Koukal (zleva) zvítězil v kulinářském umění nad zpěvákem Stanislavem Hložkem, herečkou Kateřinou Macháčkovou a bývalou lyžařkou Kateřinou Neumannovou.Foto: archiv Petra Koukala

Hráč Sokola Veselý Jehnice dlouhodobě vládne nejen na českých kurtech. Své soupeře zdrtil i minulý týden jako kuchař. „Opravdu mě to překvapilo a upřímně udělalo radost," říká o svém triumfu nad bývalou lyžařkou Kateřinou Neumannovou, zpěvákem Stanislavem Hložkem a herečkou Kateřinou Macháčkovou. O vítězi soutěže rozhodovali účastníci hlasováním.

Každý z nich předtím vždy nachystal pro sebe i své hosty menu o několika chodech. Koukal servíroval pikantní krevety, biftek se smetanovo-pepřovou omáčkou a na závěr štíhlé nudle Šmakoun se sušeným ovocem a ořechy. „Vybral jsem si takové recepty, které umím uvařit, a zároveň se jedná o delikatesy," popisuje.

Přesto příprava nebyla úplně bezproblémová. „Trochu se mi připeklo sušené ovoce a ani omáčka nevyšla úplně perfektně," kriticky přiznává.

Připisuje to i faktu, že v kuchyni dosud příliš času netrávil. „Vařím si tak maximálně dvakrát týdně. Teď jsem ale nabral sebevědomí, začalo mě to bavit, a tak si s kamarády místo návštěv restaurací radši sami něco uděláme," usmívá se. Kromě jídla ohromil trojici účastníků soutěže i návštěvou kryokomory (opak sauny, kde se teplota drží kolem minus sto stupňů Celsia pozn. red.). „Rád ji navštěvuji, takže jsem si říkal, že to bude pěkný a netradiční zážitek i pro ostatní, což se potvrdilo," těší Koukala, který se do soutěže přihlásil z hecu.

Jeho vítězství přesto nezůstalo bez odezvy ani v gastronomických kruzích. Hráč už dostal nabídku na příležitostné místo kuchaře v jednom z hotelů. „Nevím, jestli to byla jen sranda, ale každopádně jsem na ni odpověděl kladně. Dokážu si představit, že třeba jednou měsíčně uspořádám speciální badmintonové kuchařské dny," plánuje sedmadvacetiletý Koukal.

VÍTĚZNÉ MENU

Jídla, se kterými zvítězil brněnský badmintonista Petr Koukal v soutěži VIP Prostřeno:

Předkrm: pikantní krevety s opečenou bagetou

Hlavní jídlo: argentinská hovězí svíčková à la Pampas se smetanovo-pepřovou omáčkou a opečenými bramborami

Dezert: štíhlé nudle Šmakoun se sušeným ovocem a ořechy

Autor: Tomáš Valaškovčák

16.1.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Česká hlava pro brněnský tým. Mikroskop pomůže s léčbou rakoviny

Brno – Vynalezl mikroskop, který v budoucnu pomůže s nádorovou léčbou. Padesátiletý Radim Chmelík se svým týmem z Fakulty strojního inženýrství a CEITEC Vysokého učení technického v Brně obdržel minulý týden ocenění vědecké soutěže Česká hlava.

Kníničská Panna Marie? Řezbář ji vyřezal motorovou pilou

Brno /FOTOGALERIE/ – Zvuk motorové pily slyšeli v neděli dopoledne lidé z brněnských Kníniček. Před místní mateřskou školou totiž započal letošní advent v městské části. Jedním z největších lákadel programu byla řezbářská show, při níž řezbář vytvořil postavu Panny Marie.

Nehod motorkářů ubylo. Jsou lépe připravení, tvrdí odborník

Jižní Morava – Devět životů vyhaslo od začátku roku při nehodách motocyklů na silnicích v Jihomoravském kraji. Oproti loňsku je to o jednoho mrtvého méně.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies