Čekal jste jej?

To ne, ani jsem pořádně nevěděl, kdo je se mnou v desítce. Ale jsem spokojený, přece jen mám za sebou nejlepší sezonu v kariéře.

Proč jste si cenu nevyzvedl?

Po přechodu do Multivanu jsem se z Brna vrátil zpátky domů do Plzně, takže to bylo trochu z ruky. Navíc jsem hned druhý den měl zátěžové testy v Praze, takže se mi takové cestování moc nehodilo.

Jak se cítíte v obleku při slavnostních večerech?

Kvádro si oblékám docela rád. Když jdu na vyhlášení Krále cyklistiky nebo jiné akce, cítím se v něm příjemně. Baví mě stát v obleku a přebírat cenu. A před mikrofonem jsem se taky zatím nezakoktal. (úsměv)

Z Plzně už triumf v anketě o sportovce roku jižní Moravy neobhájíte. Povede se to v jiné soutěži?

Rád bych se nominoval mezi nejlepší sportovce v dalších anketách. Abych se objevil v celostátním Sportovci roku musím však předvést ještě nějaké pořádné výsledky. Na to mám čas.

Jak se cítíte v novém týmu?

Je to super, máme skvělou partu, povedly se taky první závody. V šestidenním etapovém klání dvojic v Andalusii jsme s Thomasem Litscherem skončili třetí, naše druhá dvojice Hermida s van Houtsem dojela až šestá. Ukázali jsme se v dobrém světle a tým byl spokojený.

Parťáci vás přijali bez problémů?

Trochu mě zaskočilo, že z kluků trénuju asi nejvíc. (úsměv) Kroutili hlavou, když jsme se u večeře bavili, kolik druhý den pojedeme na tréninku a já řekl pět hodin. Bylo to na ně moc. Jsem v tréninku napřed, na ostatní jsou takové tréninky asi brzy, ale nechci zaspat start sezony.