"Čtvrtá řada je dobrá, pátá už by byla hodně daleko. S mými starty, kdy se dokážu dostat přes jednu až jednu a půl řady dopředu, je to super. Pokud dojedu do první zatáčky osmý, tak by to byla fantazie," řekl Kornfeil novinářům.

V kvalifikaci skončil dvanáctý a na nejrychlejšího Španěla Alexe Rinse ztratil jednu a půl sekundy. "Vyzkoušel jsem si, že se můžu držet za rychlíkem Salomem, a to je pro mě důležité," přiznal Kornfeil, který loni v Brně jezdil dlouho druhý a v závěru klesl na páté místo.

Zda se s nejlepšími udrží, se ukáže hned po startu. Ten ale patří mezi silnější stránky jezdce týmu Redox RW Racing. "Dříve jsem jezdil motokros a tam jsem trénoval starty od rána do večera. Stejně jako práci se spojkou a odlepení se, reagování na světla, odpíchnutí se nohou. Když se to dá dohromady, tak to udělá solidní start," vysvětlil Kornfeil.

Tentokrát se navíc bude mít možnost podívat i na fungování světel na startu dalších kategorií, neboť závod Moto3 se v Brně pojede až na konci programu Grand Prix. "Těším se, že si teď odpočinu. Dnešek je nejméně problémový den. Na neděli si musím vymyslet nějaký plán do závodu. Půjdu se podívat na světla, jak tu zhasínají, a pak se podívám po trati, kde jezdci MotoGP předjíždějí. Pro inspiraci. Doufám, že to bude taková oddechovka," uvažoval Kornfeil.

Připravit se musí i na možnost, že v neděli bude pršet. Dosud bylo v Brně příjemné počasí, ale poslední den GP se má podle předpovědí výrazně zhoršit. "Pokud začne pršet? My už jsme na to zvyklí. V Brně je to takový rituál. Když bude voda, může se startovní pole převrátit vzhůru nohama," dodal Kornfeil.