Spolu s ním se o organizaci turnaje stará přes deset dalších lidí. „Navíc k nám přibudou ještě dobrovolníci. Těch máme sto šedesát," počítá Koubek. Přípravy na tak velkou akci trvaly jedenáct měsíců. „Poprvé se organizační tým sešel už v lednu. Bylo třeba s předstihem zajistit například ubytování a dopravu týmů," říká muž.

Družstev přijede do Brna šestnáct. „Každé je složené asi z pětadvaceti lidí. Navíc se musíme postarat také o hosty z Mezinárodní florbalové federace," vysvětluje.

Žádný z týmů podle něj neměl speciální požadavky, vybíraly si jen ubytování. „Každý si mohl zvolit hotel z naší nabídky. Například Švýcarky chtěly být co nejdál od centra města," podotýká pořadatel.

Pravidelně organizuje i další velkou florbalovou akci turnaj Open game. „Účastní se ho přes dvě stě družstev, ale nemusíme pro ně zajišťovat takový servis jako pro reprezentaci. Při mistrovství světa hlídáme i to, kde zastaví autobus s týmem," říká.

Včera dohlížel na úpravy v hale Vodova, kde se týmy utkají. „Pokládáme na hrací plochu speciální gumový povrch nebo třeba stavíme mantinely," popisuje práce Koubek.

Ve středu se všechny týmy přesunou do Ostravy, kde mistrovství světa pokračuje zápasy play off. Koubkova práce tak skončí. „Poslední dny jsou velmi náročné, dostaneme se do postele kolem třetí hodiny v noci a ráno vše začíná nanovo," říká Koubek. Přesto si nestěžuje. Pořadatelství totiž bere jakou skvělou zkušenost.

LENKA KRUŽÍKOVÁ