VYBERTE SI REGION

Ludíková se v Brně k olympiádě nepřiblížila

BRNO - Organizačním úspěchem, ale mírnou nespokojeností s výkony českých reprezentantů skončilo Mezinárodní mistrovství České republiky v badmintonu.

24.9.2007
SDÍLEJ:

Kristina Ludíková postoupila do čtvrtfinále dvouhry v badmintonu.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Brněnská hala ve Vodově ulici poskytla dvěma stovkám účastníků z dvaatřiceti zemí výborné podmínky. „Všichni si to pochvalovali a máme příslib, že by se měl tento turnaj stát v Brně tradicí,“ prohlásil šéf organizačního výboru Ladislav Vorel.

Méně spokojenosti už panuje s výsledky českých hráčů, z nichž se prosadila prakticky jen devatenáctiletá Kristina Ludíková. Ta postoupila do čtvrtfinále dvouhry a společně s Běloruskou Kononovou také do semifinále čtyřhry. „Čtvrtfinále byl takový můj základní cíl. Jenže při docela příznivém losu jsem věřila, že se dostanu ještě dál,“ přiznala hráčka Sokola Brno­Jehnice, která svoji semifinálovou prohru s pozdější vítězkou Van Cutsenovou z Nizozemska oplakala.

„Kristina bojuje o účast na olympiádě a z tohoto pohledu postup mezi osmičku nic neřeší. Na takových turnajích potřebuje alespoň body za semifinále. Do Pekingu se dostane 38 nejlepších a ona je stále tak na hraně. Času je ale ještě dost, čeká ji přibližně čtrnáct turnajů, kde může sbírat další body,“ uvedl Vorel, jenž je zároveň reprezentačním trenérem.

Nespokojen byl především s výkony mužů. „Solidně zahrál Vondra, který měl těžký los, když ve druhém kole narazil na výborného Němce Joppiena. Nasazený Fröhlich vypadl také ve druhém kole a Koukal dokonce už v prvním,“ připomněl Vorel.
Zajímavostí turnaje s milionovým rozpočtem je spotřeba míčků, kterých bylo zničeno skoro dva tisíce. „A to je ještě docela málo. Dělá to šest a půl na zápas,“ dodal Vorel.

24.9.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies