Brněnská hala ve Vodově ulici poskytla dvěma stovkám účastníků z dvaatřiceti zemí výborné podmínky. „Všichni si to pochvalovali a máme příslib, že by se měl tento turnaj stát v Brně tradicí,“ prohlásil šéf organizačního výboru Ladislav Vorel.

Méně spokojenosti už panuje s výsledky českých hráčů, z nichž se prosadila prakticky jen devatenáctiletá Kristina Ludíková. Ta postoupila do čtvrtfinále dvouhry a společně s Běloruskou Kononovou také do semifinále čtyřhry. „Čtvrtfinále byl takový můj základní cíl. Jenže při docela příznivém losu jsem věřila, že se dostanu ještě dál,“ přiznala hráčka Sokola Brno­Jehnice, která svoji semifinálovou prohru s pozdější vítězkou Van Cutsenovou z Nizozemska oplakala.

„Kristina bojuje o účast na olympiádě a z tohoto pohledu postup mezi osmičku nic neřeší. Na takových turnajích potřebuje alespoň body za semifinále. Do Pekingu se dostane 38 nejlepších a ona je stále tak na hraně. Času je ale ještě dost, čeká ji přibližně čtrnáct turnajů, kde může sbírat další body,“ uvedl Vorel, jenž je zároveň reprezentačním trenérem.

Nespokojen byl především s výkony mužů. „Solidně zahrál Vondra, který měl těžký los, když ve druhém kole narazil na výborného Němce Joppiena. Nasazený Fröhlich vypadl také ve druhém kole a Koukal dokonce už v prvním,“ připomněl Vorel.
Zajímavostí turnaje s milionovým rozpočtem je spotřeba míčků, kterých bylo zničeno skoro dva tisíce. „A to je ještě docela málo. Dělá to šest a půl na zápas,“ dodal Vorel.