Jak přesně došlo k vašemu odchodu?

Vedení klubu v Brně za mnou přišlo s tím, že mi chce upravit platnou smlouvu, na což jsem nepřistoupil. Poté jsme se domluvili na výpovědi. Klub přišel s konečnou variantou, se kterou jsem nesouhlasil, neměl jsem ani na výběr.

Stalo se vám někdy v kariéře, že vám chtěl klub upravovat platnou smlouvu?

Ne.

Jak rychle se vám podařilo sehnat nové angažmá?

Bylo to dost narychlo, naštěstí to vyšlo. Když jsem se dozvěděl o upravování smlouvy, na přestupy už bylo dost pozdě. Většina týmů má totiž soupisky uzavřené. Nebyl jsem z toho vůbec nadšený. Jsem rád, že v Olomoucku měli ještě místo, protože bylo fakt pozdě.

Zkušená pivotka Ilona Burgrová.
Posila Burgrová: Pro Brno rozhodl EuroCup

Zpět do zahraničí už se vám nechtělo?

Chtělo, ale i tam je už všude plno. Měl jsem nabídku jít hrát na Kypr, jenže jsem ji odmítl. Když jsem ji pak potřeboval, už bylo pozdě.

Už vám Olomoucko nastínilo, jaké má pro novou sezonu ambice?

Okrajově jsme se bavili, ale jelikož se jedná o úplně nový tým, asi velké mít nebude. Klub nejdřív řešil, jestli vůbec bude hrát ligu, měl úplně jiné starosti. (Olomoucko je nástupce zkrachovalých prostějovských Orlů – pozn. red.) Chceme hrát co nejlíp, ale přesné cíle jsme si neurčili.

Vaše role asi nebude moc odlišná od té v Brně. Zase budete zaškolovat mladíky.

Asi ano. V mém věku už ta pozice bude asi všude stejná. (smích)

Jak vám vyhovuje role mentora?

Z Brna jsem si zvykl. Ale v Olomoucku je víc cizinců, mančaft bude zkušenější než ten brněnský. Nebude to záviset jen na mně, byť mladých kluků je tady taky dost.

Napadlo vás po krachu angažmá v Brně, že s basketbalem skončíte?

Ne. Budu hrát, dokud budu moct chodit. (úsměv)

Pomýšlel jste na to, že svoji úspěšnou kariéru zakončíte právě v Brně, které vás vychovalo pro vrcholový basketbal?

Mrzí mě to. Měl jsem vidinu, že v Brně skončím. Přestěhoval jsem se do města, mám v něm rodinu. Chtěl jsem tady zůstat, ale nebyly na to podmínky.

Přitom z diváckého pohledu si brněnský klub asi pomohl přestěhováním do univerzitní haly…

Z minulé sezony jsem byl fakt nadšený. Ze stránky zázemí i toho, jak chodili diváci. Přestěhování pomohlo, teď je otázka, jaký se bude hrát basket.

Tušíte, jaký po řadě změn, včetně nového trenéra, bude?

Nechci se v tom vrtat. Tým bude asi podobný jako v minulé sezoně, už samozřejmě beze mě. Mladí zůstali, stejně tak Honza Tomanec, přijdou cizinci. Záleží na filozofii trenéra.