„Je to paradoxní, ale odehrál jsem nejlepší zápas za minulý rok. Tři čtvrtiny utkání jsem držel krok, z kurtu jsem odešel se vztyčenou hlavou,“ povídal Mendrek.

Třicetiletý mistr Evropy porazil brněnského mladíka po setech 21:15 a 21:13. „Potěšilo mě, že mě po zápase pochválil. Prý nečekal, že bude muset hned v prvním kole hrát na sto procent,“ usmíval se Mendrek.

Jedenadvacetiletý badmintonista nasával v Glasgow atmosféru světového šampionátu úplně poprvé. „Úplně mě to pohltilo. Nejen že jsem byl na jednom turnaji s hráči světové úrovně, ale když jsem šel třeba snídat, seděl jsem vedle dvojnásobného olympijského vítěze Číňana Lin Tana nebo Malajsijce Lee Chong Weie, což jsou hráči, které jsem v dětství měl jako modly. Skvělý pocit,“ pochvaloval si Mendrek.

Vypadnutí už v prvním kole si vynahradil poznáváním Skotska. „Nechtěl jsem být jen ve městě, takže jsme si udělali například výlet k jezeru Balloch,“ jmenoval Mendrek, kterého v září čeká mezinárodní turnaj v ukrajinském Charkově a poté v Brně domácí Czech Open.

Adam Mendrek touží po posunu do elitní světové stovky.
Mendrek poznal „odvrácenou“ tvář bratra a do stovky mu pomáhá i Koukal