VYBERTE SI REGION

Mičánek svezl Miss Earth Fajksovou v nadupaném Lamborghini Gallardo Supertrofeo

Brno – Auta, rychlost a krásné ženy patří k sobě. V závodním světě tohle spojení funguje už dlouho a Den otevřené dráhy, který tradičně zakončil sezonu na brněnském Masarykově okruhu, této pověsti dostál.

29.10.2015
SDÍLEJ:

V prvním Lamborghini Gallardo Supertrofeo brněnského týmu Mičánek Motorsport se svezla například i Miss Earth z roku 2012 Tereza Fajksová.Foto: Libor Zhoř

Do nadupaného stroje v neděli usedla půvabná žena. Miss Earth z roku 2012 Tereza Fajksová se svezla v Lamborghini Gallardo Supertrofeo, které představuje novinku v garáži brněnského závodního týmu Mičánek Motorsport. „Je to skvělý vůz, který byl největší ozdoba dne," uvedl manažer stáje Jiří Mičánek junior.

Brněnská miss se objevila mezi víc než sto hosty, které Mičánek Motorsport pozval na zakončení sezony a okusili projížďku v lamborghini. „Jízda pro mne představovala jedinečnou zkušenost a zážitek, rychlost byla hodně ohromující. Kluci jsou skuteční profesionálové, kteří svému řemeslu opravdu rozumějí, a jsem moc ráda, že jsem se toho mohla zúčastnit," pronesla Fajksová při odjezdu z areálu Automotodromu.

Bratři za volantem

Hosty svezli bratři Jiří a Tomáš Mičánkové, které zdobí množství domácích titulů a také úspěchů v prestižních mezinárodních seriálech. „Den otevřené dráhy se již dávno stal pevnou součástí našeho kalendáře. Je to vždy skvělá tečka za sezonou a jedinečná příležitost, jak poděkovat partnerům a přátelům za jejich podporu v celém roce. Letos jsme pozvali víc než stovku hostů a k naší velké radosti přijeli skutečně všichni," usmíval se po skončení velkého brněnského představení manažer týmu Mičánek Motorsport.

Dohromady obkroužilo bílé lamborghini trať Masarykova okruhu při Dni otevřené dráhy stodvanáctkrát. „Náš cíl bylo lidem ukázat nejen část z našeho závodního světa, ale především svézt každého z pozvaných hostů. To se nakonec také podařilo. Snad si to naši hosté užili stejně jako my, protože každé z těch sto dvanácti kol představovalo jedno velké děkuji za podporu, pomoc a přízeň," doplnil spokojený Jiří Mičánek junior.

Autor: Jaroslav Kára

29.10.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies