Letošní závod na asfaltové a z části šotolinové trati Jan Stropek v čase 4:47,62. Za ním dojel jako druhý o šestnáct sekund hendikepovaný cyklista Ivo Koblasa.

Letošní ročník připomněl jedenáct jubilantů. Mezi nimi například 95. narozeniny Luboše Puklického, trenéra olympijského vítěze Jiřího Dalera. Pětasedmdesáté narozeniny pak má Rudolf Koudelka, Vlastimil Homola a Jaroslav Bugner. Jen o pět let mladší je jubilant a předseda TJ Favorit Brno Pavel Havránek, Karel Vávra a Ivan Kučírek. Padesát oslavil vedoucí trenér sprinterů cyklistické Dukly Brno Svatopluk Buchta.

Na akci se ukázal i jeho svěřenec Pavel Kelemen, jenž 28. května oslaví 25 let. „Mám velkou radost, že se zde setkalo několik generací. Třeba Jiří Daler, olympijský vítěz z Tokia z roku 1964 s naší nadějí pro olympijské hry v Riu de Janeiru Pavlem Kelemenem, který byl naprosto úžasný a několik dětí potěšil, že se s nimi vyfotil," povídal pořadatel Vladimír Koudelka, který si zároveň s ostatními připomněl přípitkem i třicet let od tragické smrti olympionika a vítěze Závodu míru z roku 1972 Vlastimila Moravce.