V dramatické koncovce třetího setu výrazně přispěli k zisku bodu pro obhájce stříbra. „Měli jsme na vítězství, ale kdyby nám někdo před zápasem řekl, že ho dotáhneme do tie-breaku, bereme to. Bod má svoji cenu," ohlížel se za duelem Handlíř.

Brněnský stratég Ondřej Marek poslal obě naděje do hry v závěru třetí sady, kterou hosté nakonec ovládli 27:25 a dostali se do vedení 2:1 na sety. „Pokyny? Hlavně hrát odvážně a nebát se toho," usmíval se Římal, který do Brna přišel z Velkého Meziříčí. „Myslím, že se nám podařilo záměr trenéra splnit," těšilo Handlíře.

Marek rozjeté duo mladíků ponechal na palubovce i ve čtvrtém setu. „Koncovka třetí sady se nám docela povedla. Byli za nás připravení naskočit starší a zkušenější hráči, ale jsem moc rád, že nám trenér dal důvěru a nechal nás na hřišti," děkoval Handlíř. „Když se teď zpětně ohlížím, jen mě mrzí, že jsem nezahrál líp," zůstal na sebe přísný Římal.

Dohrávka prvního extraligového kola představovala reprízu jarního finále, ve kterém Liberec vyhrál 4:2 na zápasy. Těžší start oba mladíky mohl těžko potkat. „Jednalo se o první utkání sezony, navíc v televizi a na palubovce mistra. Všechno jsem vnímal, ale extra nervózní jsem z toho nebyl," přemítal Handlíř.

Římal svoji nervozitu připustil. „Určitě mi ale pomohla podpora ze strany zkušenějších hráčů. Povzbuzovali nás, co mohli," uvedl.

Právě možnost volejbalově růst mezi oporami Michalem Hrazdirou či Zdeňkem Haníkem vítají. „Vnímám je jako autority, ale zároveň kamarády. Můžeme se toho od nich spoustu naučit," potvrdil smečař Handlíř.

Římal naskočil do brněnské sestavy až letos, Handlíř už extraligu okusil v minulém ročníku, nicméně elektrizující atmosféru jarních finálových bitev v hokejové DRFG Areně si nevychutnal. „Zrovna jsem totiž maturoval. Když jsem ale finále viděl, je pro mě obrovská motivace, abychom dokázali něco podobného a já byl u toho," hleděl do budoucna.

Oba talentované volejbalisty vedle extraligových bitev zaměstnává ještě také studium. Zrovna nastoupili do prvního ročníku na vysoké škole. Římal se věnuje v Brně trenérství, Handlíř chemii. „Zařídil jsem si školu tak, abych tréninky stíhal," zmínil levoruký univerzál Římal.

Handlíř některé tréninkové jednotky absolvuje individuálně. „Není snadné to skloubit s profesionálním sportem. Snažím se stihnout co nejvíc, odpolední tréninky absolvuju s týmem, dopolední z velké části sám," popsal.

Další start si brněnské mladé pušky mohou připsat v sobotu, kdy se v domácí hale v Kounicově ulici představí od šesti hodin večer Odolena Voda.