Letní posila Sinadinovič naposledy nastoupil 7. ledna proti Pardubicím. Podle vedení klubu porušil hned v několika bodech smlouvu, proto ji s ním ukončilo. „Přímo mně to neřekl, ale slyšel jsem, že zaujal postoj, že na tento klub je moc velký hráč," hledal brněnský trenér Zoran Helbich důvody hráčovy proměny.

Srbský basketbalista podle prohlášení klubu nechodil na tréninky a předstíral zranění. „Trvalo to asi dva měsíce, měli jsme rozhovory spolu, s jeho agentem. Sdělil jsem mu, že si může klidně hledat nový klub, ale tvrdil, že nemá nic adekvátního. Když přišel s falešným zraněním, už jsem to bral jako provokaci. To už je moc, klub to stojí peníze," mrzelo Helbicha, který odmítá tvrzení Srba, že odchod zapříčinily finanční neshody.

Za Sinadinoviče klub náhradu nehledá a dá šanci ostatním hráčům. „Při jeho formě je pro nás jeho odchod spíš posílení," poznamenal kouč.

Ještě výraznější posílení představuje návrat Warea, který se vrátil z návštěvy nemocné babičky v Americe. „Babička sice stále bojuje, ale její stav je stabilizovaný. Odlet domů mi pomohl po psychické stránce, měl jsem dojem, že poslední zápasy za Brno ovlivnila má špatná psychická pohoda," uvedl Ware pro klubový web.

Americký rozehrávač či křídelník může hrát už proti Ostravě a rozšířit tak svoji sbírku šesti utkání za Brno. „Nebyl pryč dlouho, takže nebude problém s jeho zapojením do mužstva. Jeho návrat je impuls pro celý tým," těšilo Helbicha.

Sinadinovič v Brně

Srbský rozehrávač odehrál za mmcité šestnáct ligových zápasů, s průměrem 12,6 bodu na utkání je čtvrtý nejproduktivnější hráč týmu. Na jeho pozici dostanou šanci Jan Kozina a Zurab Kereselidze.