Mezi magické provazy vleze také v sobotu při brněnském galavečeru Kings of the Ring – Youngblood v hale ve Vodově ulici. V lahůdkovém souboji dvou půvabných bojovnic vyzve bývalou basketbalistku a tanečnici Petru Matikovou ze Slovenska. V bitvě do šedesáti kilogramů na tři dvouminutová kola podle plných pravidel muay thai. „Díky tomu se nemusím omezovat v technikách. Do Brna se moc těším. Očekávám, že předvedu hezkou podívanou pro diváky a vyhraju," prohlásila osmadvacetiletá česká gladiátorka.

Málokdo na první pohled tuší, že jde o nadšenou bojovnici. Civilní profesí je servisní technička. „Moji nejbližší si už dávno zvykli. Máma se sice vždy bojí,když mám zápas, ale fandí mi i s celou rodinou a přáteli," ujišťuje Plavčanová.

Pochází ze Slovenska, ale dlouho žije v Kladně. Bojové sporty jí učarovaly v dětství. „Vždy mne lákalo vlézt mezi provazy. Bojovým sportům se věnuji takřka od puberty. V patnácti jsem si na tajnačku chvilku zkusila box, ale pak jsem měla pár let pauzu. Dostala jsem stopku od táty," přiznává Plavčanová.

V dospělosti se ke své vášni vrátila a vyzkoušela kickbox i thajský box. „Chtěla jsem vědět, jaké je dosáhnout vítězství, zlepšit si fyzickou kondici. Hlavně dokážu při tréninku nebo v zápase vypnout hlavu, což občas potřebuji," říká Plavčanová.

Ve sbírce úspěchů má dva české tituly v polokontaktních disciplínách a tři stříbra v plnokontaktních. Thajskému boxu se věnuje rok a půl. Zranění se jí zatím vyhýbají. „S naraženinami nebo modřinami musí člověk počítat. Je normální, že při thajském boxu se něco takového na mém těle jednou za čas vyskytne. Přece jen jde o tvrdý sport," povídá.

Česká kráska přiznává, že její záliba občas děsí i muže. „Myslím, že někteří se mě trošku bojí," usmívá se Plavčanová.

V sobotu na ni zaútočí první certifikovaná trenérka thajského boxu na Slovensku Matiková. Lístky jsou v předprodeji na www.ticketstream.cz/kingsofthering.