Modřice si na své cestě za zlatem poradily se všemi soupeři, jediný bod ztratily v souboji s kanadským Montrealem. „Nejtěžší byl ale možná hned první zápas s maďarským Kaposvárem. Pro diváky bylo asi nejzajímavější semifinále proti korejskému týmu, který hrál hodně atraktivně," vracel se Müller k modřické jízdě za pohárem pro nejlepší světový klub.

Modřický trenér Petr Gulda měl pro svůj tým jenom slova chvály. „Turnajem jsme prošli hladce, neměli jsme žádný výrazný zádrhel, kdy jsme se báli o vítězství. Musím klukům poděkovat za to, jak zodpovědně k zápasům přistoupili," řekl kouč devítinásobného mistra České republiky v extralize družstev.

V boji o zlato modřičtí nohejbalisté jednoznačně 2:0 přehráli slovenské Košice. „Radost nám ale trochu kazí, že soupeř nenastoupil v nejsilnější sestavě. Kvůli tomu, že za ně podle pravidel nemohl nastoupit jeden hráč, poslali na turnaj mužstvo dorostenců. Vítězství si ceníme, kdyby ale Košice přijely v nejsilnějším složení, bude příjemnější," litoval Gulda.

Oslavy historického úspěchu si ale čeští nohejbalisté nenechali zkazit. „Slavili jsme až do rána, teď musíme vystřízlivět," smál se Müller.

Zápasy play off sehrály týmy v hale v Kounicově ulici, kam se vejde tisícovka diváků. Přišlo jich zhruba tři sta. „To je pro mě trochu zklamání, čekal jsem o něco víc lidí," uvedl Gulda. „Atmosféra na finále ale byla parádní, užili jsme si to," nevadila nižší návštěva Müllerovi.

Gulda se mezinárodního klání nezúčastnil jen jako trenér vítěze, ale i jako jeden z organizátorů. „Myslím, že jsme vše zvládli a připravili hezkou akci. Všem za to děkuji. Kdy a kde bude další ročník Světového poháru klubů, zatím nevíme. Někdo se toho musí zhostit. Třeba mecenáš Montrealu říkal, že by rád turnaj zorganizoval v Kanadě," přemítá nad budoucností podniku jeden z jeho otců.

DAVID NEKVINDA