Právě Západočeši jsou za Sokolem Modřice na druhém místě tabulky, když na pětadvacetibodového lídra soutěže ztrácí tři body. „Nastoupíme v klidu. Jsem rád, že takhle základní část dopadla. Tajně jsem si přál, ať už je rozhodnuto před posledním utkáním," těšilo modřického trenéra Petra Guldu.

Oba soupeři tradičně bojují o extraligové medaile. V loňském superfinále hraném netradičně na jediné vítězství se v Nymburku radovaly Modřice, které získaly už sedmý domácí titul.

V prvním vzájemném duelu letošní sezony modřický tým zvítězil v 7. kole na západě Čech jednoznačně 6:2. „Povedl se nám tam začátek zápasu a podali jsme jeden z nejlepších výkonů sezony. Utkání jsme vyhráli docela v pohodě," vyprávěl Gulda.

I přes jistotu postupu do play off z první příčky nehodlají Modřice experimentovat. „Hrajeme prestižní zápas a Karlovy Vary mají výborný kádr. Nic nevypustíme. Už kvůli našim fanouškům si to nesmíme dovolit. Do utkání se opřeme. Navíc výprask před podzimním play off by hráčům nepomohl," uvedl kouč.

Utkání startuje na modřické antuce v sobotu ve dvě hodiny odpoledne.