Modřická finále
1999: Karlovy Vary 0:3
2002: Karlovy Vary 1:2
2003: Avia Čakovice 2:0
2004: Český Brod 2:1
2005: Karlovy Vary 1:2
2006: Šacung Benešov 2:1
2007: Karlovy Vary 2:1
2008: Šacung Benešov 2:0
2009: Avia Čakovice 2:0
2010: Šacung Benešov 1:2
Od roku 2011 Superfinále:
2011: Karlovy Vary 5:1
2012: Karlovy Vary 5:4
2013: Šacung Benešov 5:3

O českém šampionovi rozhodne stejně jako v předchozích třech letech jediný duel. Superfinále hostí už od devíti hodin ráno hala v Nymburku. „Jeden zápas je ošemetný, ale desátý titul ještě nikdo v historii nezískal. Jde o třešničku na dortu, kterou všichni chceme. Naše odhodlání je obrovské," vyhlíží Martin Müller, který se Sokolem zaútočí už na pátý titul.

Modřice se ve finále extraligy představí potřinácté v řadě, Superfinále vždy ovládly. „Všichni nás považují za favorita, jenže jeden zápas nás spíš znevýhodňuje. Předtím jsme mohli hrát dva finálové duely doma," sděluje trenér obhájce titulu Petr Gulda.

Pouze čtyřikrát neproměnily Modřice finálovou účast v český titul a třikrát je obraly právě Karlovy Vary. V roce 2010 podlehly Benešovu. Jihomoravané děsí úctyhodnou vítěznou sérií, která trvá už 35 utkání. Naposledy prohráli před dvěma lety. „Vary mohou hrát v klidu, naposledy slavily před devíti lety. Můžeme jednoznačně zvítězit 5:0, nebo stejně hladce prohrát," uvědomuje si Gulda.

Karlovarský výběr táhnou čeští reprezentant Vanke s Hronem či nestárnoucí pětačtyřicetiletý matador Bláha. Modřice zase Pelikán, Kop či Muller. „Hron je výborný singlista, získal v posledních třech letech dva tituly mistra republiky, ale náš Kuba Mrákava taky podává skvělé výkony. Máme kádr vyrovnanější a silnější na všech postech. Věřím, že Superfinále zvládneme a získáme krásný desátý titul," přeje si kouč.

Kvůli přímému přenosu ČT Sport začíná bitva o nohejbalový trůn netradičně už v devět hodin ráno. „To je trochu nešťastné, desátá jedenáctá hodina bude lepší, na druhou stranu jde o reklamu pro náš sport a dojíždění bude pro oba týmy téměř stejné," podotýká Müller.

Těší se i na atmosféru naplněné nymburské haly. „Chodí tam dva tisíce lidí a vytvoří skvělou atmosféru, z níž běhá mráz po zádech. Sice není slyšet ani slovo od trenéra, ale něco takového máme všichni rádi," usmívá se Müller.