Brňané tak svému tradičnímu rivalovi oplatili porážku z prvního vzájemného utkání, které ve Zlíně ztratili stejným výsledkem. „Asi to v televizi jinak než na pět setů neumíme," pousmál se do kamer České televize trenér brněnských volejbalistů Ondřej Marek.

Domácí stratég vytáhl největší trumfy až v závěru utkání. Nejdřív poslal na hřiště Ondřeje Kubalce, po něm už do rozhodující zkrácené sady také Adama Rycheckého.

Druhý jmenovaný hru Brňanů v tie breaku výrazně oživil, Kubalec si úspěšným blokem připsal vítězný bod. „Šel jsem na hřiště s tím, abychom zápas otočili. Měl jsem hrát středem a všechno složit," popsal taktické pokyny od trenéra Kubalec.

V utkání se dařilo také Martinu Lickovi, který se nečekaně přesunul z pozice nahrávače do role přihrávajícího smečaře. Brňany podržel ve chvílích, kdy se týmu příliš nedařilo. „Už jsem na této pozici dřív hrával, takže jsem ji víceméně jen oprášil," prohodil talentovaný volejbalista.

Brňané se díky vítězství zlepšili v extraligové tabulce na třináct bodů, zůstali na desáté příčce. Na příčky pro play off ztrácejí šest bodů. „Byla na nás patrná nerozehranost. Moc jsme toho neodehráli, i když i utkání v Liberci jsme zvládli slušně," hodnotil utkání Marek.

Zlín rovněž setrval na páté příčce a potvrdil, že v Brně se mu dlouhodobě nedaří. „Kromě třetího setu jsme propadli na servisu, nezvládli jsme uhlídat útočící Smrčinu a Zmrhala," vyzdvihl domácí duo zlínský trenér Roman Macek. Brno se v dalším kole představí v sobotu na hřišti ČZU Praha.

Volejbal Brno - Fatra Zlín 3:2 (–21, 20, –16, 16, 9)